• Studenten aan de slag bij de sluisdeuren.
• Studenten aan de slag bij de sluisdeuren. Foto: aangeleverd

Leerlingen gaan sluizen onderhouden

regio • Metselaars, timmermannen en schilders in opleiding zijn binnen het Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie aan de slag gegaan met een mooi onderhoudsproject. Ze mogen de sluizen bij Asperen gaan onderhouden.

Provincie Gelderland heeft het Leerwerkbedrijf opdracht gegeven voor het meerjarenonderhoud aan de sluizen bij Asperen. Door achterstallig onderhoud is er genoeg te doen voor de leerlingen. Na deze inhaalslag mogen de studenten het jaarlijks onderhoud tot en met 2018 uitvoeren.

De studenten zijn al druk aan de slag. Sander van Alphen, allround metselaar, met het vervangen van versleten metsel- en voegwerk. Jurgen Bron, allround timmerman, met onder ander het herstellen en vervangen van brugdelen. Daarnaast is er veel schilderwerk voor gezel schilder Kevin de Jong. De studenten volgen allen een mbo niveau 3 opleiding bij ROC Rivor in samenwerking met Bouwmensen Rivierengebied of Schilder^sCOOL Geldermalsen.


Werkervaring

Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft als doel om studenten werkervaring te laten opdoen door samen te werken aan echte projecten. Dit project is erg leerzaam voor de studenten. Niet alleen vaktechnisch. Ook overleggen en samenwerken is erg belangrijk, want de werkzaamheden van de verschillende vakgebieden moeten op elkaar afgestemd worden.

Aannemer Gebr. Van der Netten van Stigt begeleidt het onderhoudsproject. Bij de werkzaamheden worden de studenten ook begeleid door hun docenten en leermeesters. De betrokken leermeesters zijn werkzaam bij Gebr. Van der Netten van Stigt uit Zoelen en Verweij Schilderscombinatie uit Asperen.


Betrokkenen

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt iedereen middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn drie vestigingsplaatsen: Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Opleidingscentrum Rivierengebied is een samenwerkingsverband tussen ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied, Schilder^sCOOL, Installatiewerk Midden en Opleidingsbedrijf Metaal. Samen vormen zij hét opleidingscentrum voor regio Rivierengebied op het gebied van bouwopleidingen op mbo-niveau.


q www.rocrivor.nl