Dames WHV met 3-1 onderuit bij Voleco

ouderkerk aan den ijssel • De dames van WHV uit Asperen verloren zaterdagmiddag met 3-1 van Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel.

WHV begon met frisse moed aan de wedstrijd. De stand ging gelijk op, het lukte de gasten maar niet om een voorsprong te nemen. De dames van Voleco werkte hard in de verdediging, waardoor WHV flink moest werken voor haar punten. Voleco won de eerste set met 25-22.

Matig

Ook in de tweede en derde set ging WHV matig van start. De verdediging liep niet lekker, waardoor de mogelijkheden tot aanvallen beperkt bleven. WHV liep zodoende tegen een achterstand aan, die niet meer in te halen was. Beide sets werden door Voleco gewonnen: 25-19 en 25-17. De dames waren teleurgesteld over de eerste drie sets en besloten voluit voor de winst in de vierde set te gaan spelen. Het werd een mooie set. Er werden lange rally's gespeeld, waarbij WHV zich terug knokte in de wedstrijd. Tot 24-24 ging het gelijk op. WHV gaf in de slotfase alles wat ze nog aan reserves in huis hadden en wonnen de set uiteindelijk met 26-24, zodat de dames toch nog met een punt richting Asperen vertrokken.

Vrijdagavond speelt WHV om 20:00 uur in de eigen sporthal De Wiel in Asperen tegen de als tweede geplaatste dames van Volley Zuid.