Lichtjesavond Leerdam: 'In liefde met dierbare overledenen verbonden'

leerdam • Deze week - morgen, donderdag 8 december - wordt op de algemene begraafplaats aan de Tiendweg in Leerdam opnieuw een Lichtjesavond gehouden. "Stil staan bij al degenen die niet meer bij ons zijn, maar die we blijven herinneren."

De officiële opening vindt donderdagavond plaats om 18:30 uur in gebouw Rehoboth aan de Tiendweg 118. Rond 20:45 uur vindt er een gezamenlijke muzikale afsluiting plaats. De begraafplaats is open van 19:00-21:00 uur. Meer informatie is te vinden in de bijlage die vorige week bij deze krant werd verspreid.

De Lichtjesavond blijkt te voorzien in een grote behoefte. Deze avond wordt gehouden om nabestaanden in de gelegenheid te stellen hun dierbare overledene - familie, vrienden of bekenden - te gedenken in een periode, waarin het dagelijks leven wordt beheerst door de donkere dagen voor Kerst. Overleden dierbaren worden op een bijzondere manier, in een sfeervolle en ingetogen omgeving, herdacht. Gebouw Rehoboth, de Herinneringsboom en de begraafplaats worden sfeervol verlicht.

Daarnaast wordt door zang, een gedicht, het plaatsen van een herinneringssteentje en het noemen van de namen op een gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Er is de mogelijkheid om een lichtje of een steentje te plaatsen op het graf van de overledene of bij de nieuwe herdenkingsplek bij de Herinneringsboom. Bezoekers kunnen op de begraafplaats of in Rehoboth hun gevoelens en herinneringen delen met anderen.

Alle belangstellenden - jong en oud - zijn van harte welkom.