WHV zakt door verlies op ranglijst

asperen • Na de 3-1 nederlaag tegen Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel zakte WHV naar de negende plek. Daarmee lijkt de inzet van dit seizoen opnieuw lijfsbehoud te worden.

Na een goede seizoenstart leek er even meer mogelijk, inmiddels hebben de heren echter te veel punten gemorst. Ook tegen concurrent Voleco kwam WHV niet verder dan één gewonnen set. Maar: er zat meer in zaterdag. De Asperense ploeg kwam prima uit de startblokken. De servicedruk was goed, waardoor de aanvalskracht van Voleco werd ingedamd. Daarnaast liet WHV met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van de tegenstander kansloos. Zeker René Roth en Joeri van Wijk scoorden veel. De eerste set ging met 18-25 naar WHV. In de tweede set kende de ploeg een minder goede start. Al snel keek WHV tegen een 6-0 achterstand aan. Toch krabbelde WHV weer op. Met hard werken en knappe verdedigende acties wist de ploeg het tij te keren en leek op weg naar 0-2. Helaas wist WHV de setpunten niet te verzilveren. Voleco hield het hoofd wél koel en verzilverde hun eerste setpunt: 26-24. In de derde set golfde het spel op en neer. Toch kostte het WHV steeds meer moeite om de blokkering van Voleco te omzeilen. Vooral omdat het spel onzorgvuldiger werd en er minder snelheid en variatie in de aanval gelegd kon worden. Maar het was opnieuw WHV dat als eerste bij de 20 punten kwam. Helaas stokte de productie bij 23. Weer leek het zelfvertrouwen weg te zakken en ging de ploeg forceren, zodat ook deze set werd weggegeven. Deze klap kwam WHV niet te boven. In de vierde set kon de ploeg geen vuist meer maken. Daarmee was de 3-1 nederlaag onvermijdelijk. Toch kan WHV uit de goede fases moed putten voor de komende wedstrijden. Zaterdag speelt WHV een belangrijk duel tegen de nummer 10 van de ranglijst, Jola Olympus.