LRC dieper in de zorgen na verdiende nederlaag

leerdam • GRC'14 dompelde LRC Leerdam zaterdag dieper in de sores. De Brabanders wonnen in Leerdam dankzij een sterke teamprestatie verdiend met 1-3.

LRC-trainer Koen Janssen was hard, maar realistisch: "Het doel voor LRC moet nu zijn om via minstens een tiende plaats zich veilig te stellen. De kwaliteit van deze selectie is niet passend bij een hogere ambitie.Vandaag was het slecht. GRC'14 benutte de kansen ook nog eens veel beter. Ik ben hier bij LRC gekomen om te bouwen en dat is hard nodig ook."

Laag

Al vroeg had GRC'14 pech toen Henri Versteeg uit een voorzet van Samed Köksal tegen de paal en de lat schoot en de bal miraculeus uit het doel caramboleerde. De enige kans voor LRC kwam na een pass van Ansu Camara, maar Mounir el Ouazizi schoot naast. Na 32 minuten nam GRC'14 toch de leiding. Na voorbereiding van Michael van den Oever schoot Henri Versteeg de bal laag binnen: 0-1.

Uit een pass van Versteeg had Mabajahou Jarbou vijf minuten voor rust die voorsprong moeten vergroten, maar bij het omspelen van keeper Elroy Vink strandde hij.

Initiatief

Na de pauze begon GRC'14 sterk, maar LRC nam het initiatief snel over en Ansu Camara kreeg twee kansen. Na een prachtige aanval over links kwam LRC in de 56e minuut verdiend langszij. Wesley Swets gaf voor en Ansu Camara rondde af: 1-1. De Leerdamse vreugde duurde slechts kort. Na een fout van Furkan Cetin was het vier minuten later bij een counter door Michael van den Oever al 1-2.

In de 86e minuut viel voor LRC het doek. Köksal reageerde sneller dan LRC op een vrije trap en Mabajahou Jarbou rondde de voorzet mooi af met een hakje achter het standbeen langs, dat langzaam in het doel ging: 1-3. Op de winst van het energieke GRC'14 viel niks af te dingen.