• Herovina verloor de topper tegen Arkel met 1-0.
• Herovina verloor de topper tegen Arkel met 1-0. Foto: Rick den Besten

Herovina geeft periodefeestje weg

arkel • Met name in de tweede helft gaf Herovina op onverklaarbare wijze de periodetitel zomaar uit handen.

Want voor rust leek er in de wedstrijd tegen Arkel nog geen vuiltje aan de lucht. De fysiek sterke ploeg van trainer Gert-Jan Potters dwong de thuisclub vaak terug op eigen helft en uit de talrijke - door Jeffrey van der Meijden goed genomen corners en vrije trappen - zou, zo leek het, toch zeker wel een keer gescoord moeten worden. Maar dat pakte na rust heel anders uit. Van der Meijden en Kevin Steenbruggen werden nu veel meer aan banden gelegd en Herovina liet zich terugdringen op eigen helft. Leek gewoon wat overdonderd. Ook geen extra agressiviteit meer terwijl er toch echt wel wat op het spel stond.

"Ach, soms zit het mee en soms zit het tegen", relativeerde Potters na afloop. "We laten ons niet ontmoedigen door deze tegenslag. We pakken de draad gewoon weer op. Er is nog steeds geen man overboord." Zal wel zo wezen. Maar een eerste echte prijs in dit verrassend succesvolle seizoen was toch mooi meegenomen.

Dat de wedstrijd zo kon kantelen, lag vooral aan Arkel zelf. De mannen van Richard Smaal durfden ineens veel meer. Eerst resulteerde dat in een honderd procent kans voor Arkel spits Robin Vogel. Dat hij de bal nog over het doel van Walter Komet wist te werken, leek moeilijker dan scoren.
Maar een kwartier voor tijd moest de achterhoede van Herovina aan de noodrem trekken. De bal ging op de stip en de net ingevallen Van Assendelft schoot de bal keihard binnen. De 1-0 bleek ook de eindstand. Al schoot Robert Scheurwater voor Arkel ook nog een vrije trap op de lat.

Herovina kon er pas in de eindfase een paar keer weer wat nadrukkelijker uitkomen. Maar echte doelrijpe kansen leverde dat niet meer op.