Voor vierde keer winterfair in Maranatha

leerdam • Voor de vierde keer vindt in wijkgebouw Maranatha zaterdag 10 december een winterfair plaats. De opbrengst is bestemd voor de renovatie van het wijkgebouw.

Er is weer van alles te koop op de fair. Van verse oliebollen en appelbeignets gebakken door de ambachtelijke bakker tot vers fruit en allerlei winterse spullen. Ook zijn er diverse kunstkerstbomen te koop. En natuurlijk is er voor de aankleding van de bomen in Maranatha ook heel veel te vinden.

Daarnaast staat er een kerstdorp in de zaal, die verkocht wordt aan de hoogste bieder. Ook dit jaar is er weer een kraam met kerstkaarten, beterschapskaarten. Kopers steunt door hun aankoop het goede doel. Er zijn handige bovendien notitieblokjes en cadeaukaartjes in deze kraam te vinden.

Omdat de wintertijd de tijd is om voor de vogels in de tuin te zorgen, is er dit jaar weer een vogelhoek. Daar zijn allerlei artikelen voor en over vogels te koop. Zoals klompen met vogelvoer, vogelhuisjes en voerkransen.

Tijdens de winterfair worden er ook boeken verkocht door Boekenmarkt Leerdam, voor het eerst georganiseerd door de stichting African Hands. Zij hebben heel veel werk verzet om veel verschillende soorten boeken aan te kunnen bieden, zoals streekromans, spannende boeken, kinderboeken, informatieve boeken, christelijke boeken enzovoorts. De boeken worden verkocht voor één euro per stuk.

Daarnaast zijn er ook weer heel veel legpuzzels te koop. Alle puzzels zijn compleet te bekijken. Pas na verkoop worden de puzzels 'afgebroken'.

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten op de winterfair. Zo kunnen ze meedoen aan de grabbelton. Proberen om sneeuwmannen om te gooien met sneeuwballen en bovendien is het Kerkrentmeesterspel helemaal gratis af te halen.

De fair is zaterdag 10 december geopend van 09:00 tot 16:00 uur. Meer informatie over de winterfair in Maranatha is te vinden op de website van de hervormde gemeente.

q www.hervormdleerdam.nl