• Nieuwe locatie voor het Glazen Huis.
• Nieuwe locatie voor het Glazen Huis. Foto: Hans van Vrouwerf | PhotoSolutions

Over de brug voor Serious Request

leerdam • Leerdam krijgt weer een Glazen Huis. Twee Leerdammers laten zich donderdagavond 8 december opsluiten om geld in te zamelen voor de landelijke 3FM Serious Request-actie.

Dit jaar wordt er geld ingezameld om longontsteking bij kinderen in ontwikkelingslanden terug te dringen. De Leerdamse versie van 3FM Serious Request heeft als slogan: 'Kom over de brug voor het Glazen Huis'. Dit om de nieuwe locatie te onderstrepen. Het Glazen Huis is dit jaar namelijk te vinden naast de Glasblazerij en dus niet in het centrum. Twee Leerdammers - Jonathan de Visser en Mark de Jong - laten zich donderdagavond voor drie dagen opsluiten in het Glazen Huis, tijdens deze dagen zijn er veel activiteiten rondom de Glasblazerij.

Zo treedt meSted donderdag 8 december op. De opsluiting van de mannen gebeurt waarschijnlijk rond 19:00 uur deze avond. Nikky's Dance komt vrijdagavond 9 december langs, deze avond is er ook een akoestisch optreden van ReddSome en om 21:00 uur vindt de Serious Bierproef plaats, deelname kost vijftien euro, vijf euro hiervan gaat naar Serious Request Leerdam. De volgende avond - zaterdagavond 10 december - speelt Five of a Kind tijdens de afsluiting van het weekend. Op zaterdag 10 december is er overdag ook nog een verrassing voor jong en oud. Inschrijven voor de Serious Bierproef kan via info@seriousrequestleerdam.nl. Ook worden er Glasloten verkocht, waarmee mooie glaskunst gewonnen kan worden. Het Nationaal Glasmuseum, de Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal en de glasgalerijen stelden allemaal kunstwerken beschikbaar voor deze verloting.


q www.seriousrequestleerdam.nl