Betuws team doet mee aan Arctic Challenge

beesd • Team 4 - Simply the best doet van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari mee aan de Arctic Challenge. Zij zullen samen met meer dan dertig andere teams in negen dagen een rit van ruim zevenduizend kilometer maken bij -40 graden Celsius. Om geld in te zamelen vindt er zaterdag 10 december een Hollandse feestavond plaats bij camping Het Betuwestrand in Beesd.

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto's door Scandinavië, de uitdaging zit vooral in het navigeren, het uitzoeken van de slimste route en verstandig rijden. De teams doorkruisen heel Scandinavië en komen extreme omstandigheden tegen. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt . Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul.

De Arctic Challenge is een sportieve uitdaging, maar Team 4, bestaande uit Janno van Aalst en Aron Laponder, wil met haar deelname ook geld inzamelen voor stichting Vlinders in Tiel. Stichting Vlinders geeft kinderen een thuis, kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Deze kinderen kunnen alle steun goed gebruiken.

De voorbereidingen zijn in volle gang en het team is druk op zoek naar extra sponsors, om het bedrag voor stichting Vlinders zo hoog mogelijk te maken. Daarnaast organiseren ze een speciale Hollandse feestavond op zaterdag 10 december bij camping Het Betuwestrand in Beesd.

Sponsors hebben afhankelijk van hun pakket recht op entree, maar kaarten zijn ook los verkrijgbaar. Toegangskaarten kosten vijftig euro per stuk. Hapjes en drankjes zitten bij de prijs in. Verschillende artiesten, waaronder Levi, Alex West, Jolanda Philippi en Jan van Woudenberg hebben hun medewerking al toegezegd aan de avond.

Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar of via de teamleden te bestellen:
alaponder@hvandijkhuizen.nl of janno@gebr-pothuizen.nl