Dubbele nederlaag voor Wennekes.nl

ottersum • In de eredivisie van de topteamcompetitie leed het Rumptse team Wennekes.nl twee forse nederlagen. In Ottersum werd er met 4-2 en 6-0 verloren van 't Ottertje. Alleen Marek Faus wist eenmaal te zegevieren in het bandstoten.

In de eerste wedstrijd werd begonnen in het kader 47/2 (200). Jim van der Zalm nam het op tegen Sam van Etten. Jim kwam er niet aan te pas in deze partij die slechts vier beurten duurde. Hij bleef achter op 27 caramboles. In het kader 71/2 (150) was Martien van der Spoel de tegenstander van Lyon Megens. Hier hetzelfde beeld. Lyon was niet opgewassen tegen oud carambolespeler Van der Spoel en verloor met 59 caramboles in zeven beurten. Voor het 'doelsaldo' kon Marek Faus nog iets betekenen in het bandstoten (100). Hij speelde sterk tegen Jos Bongers en met een mooie serie van 38 bereikte hij in de zesde beurt de finish. In de tweede partij kreeg Jim van der Zalm in het kader 47/2 opnieuw vier beurten van Sam van Etten. Nu gaf hij wel tegengas door 143 caramboles te produceren. Een mooie serie van 104 lag hieraan ten grondslag, maar het was niet genoeg voor de zege. In het kader 71/2 kwam ook Lyon Megens dichterbij. Maar ook dat was niet voldoende. In het bandstoten deelde Marek Faus in de malaise. In een mindere partij verloor hij van Jos Bongers in vijftien beurten. Marek kwam tot 56 bandstoters. Volgende week kunnen de Rumptenaren zich revancheren. In Alblasserdam komt The City op bezoek dat met Wennekes op een gedeelde vijfde en zesde plaats staat.

Carambole 1 deed het beter en won bij De Lamp met 18-36. Het eerste districtsteam behaalde de volle buit met winst van Tonny van Meeuwen, Hans de Ridder en Teus van Dam. Carambole 2 boekte een sterke overwinning op Kumpul Bola 2: 22-34.