• De Leerdamse basketballers wonnen ruim.
• De Leerdamse basketballers wonnen ruim. Foto: Archief

BV Leerdam overtuigend langs Jump

leerdam • De heren van Basketbalvereniging Leerdam wonnen dit weekend overtuigend van Jump IJsselstijn: eindstand 85-32.

Na de eenvoudige overwinning vorige week op Red Stars Soest kwam vrijdagavond Jump IJsselstein op bezoek in Berenschot. Op voorhand een eenvoudige wedstrijd, aangezien Jump samen met Red Stars onderaan staat. BV Leerdam staat op de tweede plaats. Het eerste kwart verliep zoals elke wedstrijd: aftasten. De bezoekers kwamen halverwege het eerste kwart brutaal op voorsprong: 5-8. Voor Leerdam was dit het sein om het roer om te gooien. Door zes punten op rij van Jos van Aalst en een driepunter van Micky Lekatompessij liep de thuisclub uit naar 16-10 in het eerste kwart. Ondanks de voorsprong was er nog niets beslist en de focus moest behouden worden. Het tweede kwart werd er dan ook flink gas gegeven: BV Leerdam hoefde in deze periode maar twee punten te incasseren. Ruststand 31-12. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Wel was het zaak niet te verslappen en een goede overwinning neer te zetten. De tweede helft liep prima met vele scores, zowel onder het bord als van buiten de cirkel. In totaal scoorde Leerdam twaalf driepunters, waarvan maar liefst zeven in het vierde kwart. Door de overwinning komt BVL nog steviger op de tweede plaats te staan achter Dunckers Hilversum. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Archipel Culemborg op het programma. Scores: Joost Bakker 18 (4 driepunters), Jos van Aalst 18, Jelle Smit 14 (1 driepunter), Cees Jakobs 9 (3 driepunters), Jarno Spaan 8, Micky Lekatompessij 7 (1 driepunter), Richard Peterusma 6 (2 driepunters), Hans de Heus 5 (1 driepunter).