WNC geeft snelle 4-0 voorsprong uit handen

waardenburg • WNC slaagde er zaterdag niet in om een rappe 4-0 voorsprong in winst om te zetten.

Laagvlieger GRC'14 kwam in Waardenburg miraculeus terug tot 4-4. Tot ontzetting van WNC-trainer Cor Prein. "We waren heer en meester en hadden de eerste helft met 6-0 of 7-0 voor moeten staan. Hopelijk is dit een incident, dit mag nooit meer gebeuren."

Het scorebord op het sportpark langs de A2 wees al na ruim twintig minuten een 4-0 stand aan. Vincent Verheul (tiende minuut), Ibo Kaya (drie minuten later), Guillano Grot (zeventiende minuut) en opnieuw Grot vonden in een moordend tempo het net. In de dertigste minuut scoorde GRC'14 tegen, maar er leek voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Acht minuten na rust stond het ineens 4-2 uit een strafschop nadat een speler van GRC'14 voorlangs de niet helemaal fitte Nick Vijlbrief kruiste en tegen de grond ging.

Negen minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd liet de doelman van WNC een bal tegen de borst stuiteren, waarna een Brabander er in de rebound met de 4-3 vandoor ging. Het ondenkbare gebeurde in blessuretijd. Een bal schoot via de kruin van een GRC-speler door naar de tweede paal waar een tegenstander klaar stond om de 4-4 binnen te tikken.

"We gingen in de tweede helft te veel mee in het vechtvoetbal van GRC, terwijl wij het van ons voetballend vermogen moeten hebben", analyseerde trainer Prein die de nodige spelers moest missen zoals Kevin Groffen, Zenan Jukic, Henri van Dooijeweert en Bas Smeulders.