Onfortuinlijk verlies LRC Leerdam bij Oranje Wit

leerdam • LRC Leerdam bleef zaterdag bij Oranje Wit aan de verkeerde kant van de score: 3-2.

Het zesde verlies van het seizoen betekent dat de Leerdammers teleurstellend onderin 1C blijven hangen. De ploeg van trainer Koen Janssen kreeg complimenten voor het prima spel, maar bleef met lege handen achter.

In Dordrecht kwamen de gasten na een half uur met 1-0 achter. Oranje Wit hield fortuinlijk zijn doel schoon, ondanks twee grote schotkansen en een bal op de paal van LRC. Pas na rust keerde het tij. Ansu Camara benutte de strafschop nadat hij in de zestien onderuit was geveegd. In de zestigste minuut antwoordde Oranje Wit met de 2-1. Een ingooi kwam bij een Dordtenaar die het net wist te vinden. Zeven minuten later was het al 3-1, een tegengoal die exemplarisch was voor de pech waardoor LRC het hele seizoen al wordt achtervolgd. Een aanval over de flanken ging over de achterlijn, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Bij het verdedigen gleed vervolgens een Leerdamse back uit, waarna Oranje Wit scoorde. Vier minuten later liep Mounir el Ouazizi een voorzet bij de tweede paal binnen, maar verder dan deze aansluitingstreffer kwam LRC niet.