Vuren ruim langs SVS'65, drie goals Muilenburg

vuren • Vuren vierde zijn rentree in het linkerrijtje van 4D met een klinkende 5-1 overwinning tegen SVS'65.

Na een gelijkopgaande eerste helft had de ploeg van Albert van Zandwijk in het tweede bedrijf geen kind meer aan de Spijkenaren. Bart Muilenburg was met drie treffers de grote man bij de thuisploeg.

Vuren werd in de eerste helft in het zadel geholpen door een eigen treffer van Bram Pons na een corner. SVS'65 creëerde in het eerste bedrijf drie grote kansen, maar Maikel van Schaften en Michael Kooijman kregen de bal er zelfs voor een leeg doel niet in. Toch haalden de gasten de thee met een 1-1 gelijke stand dankzij een goal van Ferdi Scheurwater.

Na rust bood SVS'56 alle medewerking aan de Bart Muilenburg-show. De aanvaller maakte de tweede, vierde en vijfde treffer. Tussendoor scoorde Kaj Brijder de 4-1. SVS'65-trainer Glenn Calor baalde ervan dat de Vurenaren in zijn ogen drie doelpunten cadeau kregen. Hij eiste meer scherpte van zijn defensie, omdat de goal werd bemand door de onervaren Bjorn in 't Veld (17). "Zo'n jonge jongen moet je niet onnodig in de problemen brengen", aldus Calor.

Middenmoot

Vuren is dankzij de overwinning weer terug in het linkerrijtje. De ploeg staat zesde, maar de afstand tot de koplopers Herovina en GVV'63 is aanzienlijk. SVS'65 is voorlopig veroordeeld tot een plek in de middenmoot. "We hebben de kwaliteiten in huis om hoger mee te draaien, maar zoals het er nu uitziet zijn we veroordeeld tot het grijze midden."