• Matchwinner Frank Clements in duel met Peter van Herk.
• Matchwinner Frank Clements in duel met Peter van Herk. Foto: DBRN Fotografie

Herovina blijft koploper na verdiende 2-1 derbywinst op ASH

herwijnen • Herovina blijft koploper in de vierde klasse. Na een achterstand werd de thuisderby tegen ASH verdiend met 2-1 gewonnen.

Remon Steenbruggen gaf ASH na een half uur de leiding, maar na rust maakten Jeffrey van der Meijden en Frank Clements er snel 2-1 van.

Voor het eerst speelde Herovina op het geheel gerenoveerde hoofdveld. Ook de tribune was van nieuwe stoeltjes voorzien. Met de achtste competitiewinst zorgde Herovina voor een gepaste opening van het nieuwe veld.

Beide trainers vonden dat Herovina verdiend winnaar was. Herovina-trainer Gertjan Potters kon over de eerste helft niet zo tevreden zijn: "Na een goed begin en grote kansen raakten we het spoor bijster en werden we slordig. Door die vrije trap kwamen we ook nog eens achter. Zo'n bal recht door het midden mag er van zover natuurlijk nooit in. Na rust speelden we met drie man achterin. Toen hebben we de zaak goed en snel recht gezet. Dat was ook dikverdiend. Het had nog meer dan 2-1 moeten zijn." ASH-trainer Gerrit Molenaar erkende dat zijn equipe terecht had verloren: "We zijn in de duels afgetroefd en verloren die te vaak. Dit was een verdiende nederlaag. Onze voorsprong ontstond meer door een fout van hun keeper. Ook na rust hebben we geprobeerd om het Herovina zo moeilijk mogelijk te maken. Dan is het wel zuur als je zo snel na rust twee tegengoals krijgt. Maar op de winst van Herovina valt verder niks af te dringen."

Opgelegde kans

Al binnen een kwartier had Herovina royaal moeten leiden. Kevin Steenbruggen miste al vroeg uit een voorzet van Rick de Joode een opgelegde kans: hij kopte over. Ook Jesse van Vliet zocht het doel te hoog. Na een fout van Olivier Gabel kreeg Kevin Steenbruggen alleen voor de keeper een dubbele kans, maar de afwerking was onvoldoende, zodat Hidde van Wageningen kon redden. Daarna zakte Herovina terug. Na een half uur kreeg ASH aan de zijkant een vrije trap. Vanaf dertig meter verdween het schot van Remon Steenbruggen via de onderkant van de lat achter de verraste keeper Walter Kornet: 0-1.

Fiks offensief

Met een fiks offensief drong Herovina na rust meteen aan. Binnen vijf minuten viel na een verre inworp van Frank Clements de gelijkmaker. Jeffrey van der Meijden scoorde met een halve omhaal: 1-1. Kort nadat ASH-aanvoerder Danny Bijl zich geblesseerd moest laten vervangen, kwam Herovina op 2-1. Frank Clements rondde een voorzet acrobatisch af. ASH mocht blij zijn dat Herovina niet verder uitliep. Pas in de extra tijd kreeg ASH na een vrije trap van Hidde van Wageningen zijn enige, maar wel grote kans op een punt. Olivier Gabel kopte echter naast.