• Kadeem Pantophlet worstelt zich langs twee Asperen-spelers.
• Kadeem Pantophlet worstelt zich langs twee Asperen-spelers. Foto: Jeroen de Bruin

Leerdam Sport in slaapverwekkend duel langs Asperen

Geen klantenbinding in derby

leerdam/asperen • Beide middenmoters in 3D deden nauwelijks aan klantenbinding. Leerdam Sport kwam na bijna veertig minuten verdiend op voorsprong door een goal van de boomlange Kadeem Pantophlet die op de goede plek stond om een spaarzame voorzet vanaf de rechterkant van Youssef Boudou met de binnenkant van zijn voet in te tikken. De onlangs bij de selectie aangesloten Pantophlet (zie ook kader), in de spits geposteerd naast Stefanos Moschatsis, bewees daarmee opnieuw zijn waarde voor de dit seizoen lastig scorende Leerdammers.

Asperen stelde daar geen doelpunt en nagenoeg ook geen kansen tegenover. De ploeg zonder de geblesseerde vaste krachten Melvin Collé en Maikel Groenenberg verscheen niet één keer gevaarlijk voor de Leerdamse goal. Overigens viel bij de gasten Hoessein Dia al na een kwartier uit met een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Nick van der Zijden.

Terugspeelbal

De enige keer dat de winnende thuisclub in de problemen kwam, was nota bene door eigen toedoen. Na een kwartier speelde Mark Steenbeek op het zanderige veld te kort terug op zijn doelman, maar de risicovolle actie liep met een sisser af. De Leerdamse trainer Danny Zinhagel vond dat zijn ploeg een aardige pot op de mat legde. "Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat het slechts 1-0 gebleven is. Daardoor geef je Asperen altijd nog een kans om terug in de wedstrijd te komen. Als je de tweede of derde goal maakt, speel je zo'n wedstrijd makkelijker uit. De kansen hadden we: Kadeem miste vlak voor zijn goal een goede mogelijkheid, maar schoot de bal door het midden op de keeper. En in de tweede helft hadden we een prima kans bij de eerste paal. Afgaand op de uitslag lijkt het een zwaarbevochten overwinning, terwijl we de hele wedstrijd onder controle hadden."

Asperen-speler Marcel van Hemert erkende dat de wedstrijd het aanzien niet waard was. De laatste man heeft daar een verklaring voor: zijn club komt beter aan voetballen toe tegen de topploegen uit 3D. "Tegen SVW verliezen we eerder dit seizoen met 4-2, maar spelen we wel een goede wedstrijd. Het is dat ze daar een prima spits in de ploeg hebben lopen, die nog bij FC Dordrecht heeft gespeeld, anders moet ik nog zien of ze hadden gewonnen. Je ziet het in de eredivisie ook: PSV heeft het ook lastig tegen kleine ploegen die aardig met de toppers meevoetballen. Tegen de mindere ploegen in onze poule is het moeilijker voetballen, omdat zij veel strijd leveren en er korter bovenop zitten."

Goede middenmoter

Op de ranglijst gaat Leerdam Sport dankzij de overwinning Asperen voorbij. De Leerdammers bezetten nu de zesde plaats in 3D, twee plekken hoger dan de buurman. Van Hemert ziet het goed komen met de zwartwitten. "Als je ziet dat we eerder tegen Haaften vijftien mogelijkheden in één helft creëren, waarvan we er slechts twee benutten, dan weet je dat we het wel kunnen. We zijn een goede middenmoter die ergens tussen plek drie en zeven moet kunnen eindigen."

Na de wedstrijd werd het alsnog vermakelijk op het sportpark in Leerdam-West waar de thuisclub gastheer was van een sponsoravond.

André van der Vlerk