VHL Lokaal op eerste plaats kieslijst

regio • VHL Lokaal – de nieuwe lokale partij in Vijfheerenlanden – is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voorafgaande aan de definitieve fusie tussen Vianen, Leerdam en Zederik te vinden op de eerste plek van de kieslijst. Bijzonder, want nieuwe partijen komen normaal onderaan de kieslijst.

Lokaal Alert Vianen en VKG Zederik hebben ervoor gekozen om op te gaan in Leerdam 2000, deze Leerdamse lokale partij verandert vervolgens haar naam, statuten en huishoudelijk reglement. De drie partijen hebben opgeteld twaalf zetels.

Donderdag maakte L.-2000 fractieleider Hans van den Berg het nieuws bekend tijdens de Leerdamse raadsvergadering. Tot de verkiezingen gaat L.-2000 door het leven als VHL Lokaal Leerdam. "Als lokale partij hebben we veel vertrouwen in de gemeente. We blijven opkomen voor de belangen van onze inwoners." Wim van Dijk (VHL Lokaal/VKG Zederik) erkent dat er nog meningsverschillen bestaan tussen de verschillende afdelingen. "Als lokale partijen hebben we leden van allerlei pluimage. Maar juist dan levert een discussie, desnoods een flinke, de bouwstenen voor een goede besluitvorming." Johan van der Velden (VHL Lokaal/Lokaal Alert Vianen) stipt het kernenbeleid aan als grote gemene deler. "Het kernenbeleid is voor ons een speerpunt dat we delen. Anders zijn we als lokale partij geen knip voor de neus waard."