• Een sneltekenaar maakte van iedereen een karikatuur.
• Een sneltekenaar maakte van iedereen een karikatuur. Foto: Peter Verbeek

Contactus sluit jaar in stijl af

schoonrewoerd • Businessclub Contactus hield haar laatste bijeenkomst van dit jaar bij een van haar leden: Marja Harlaar. In de warme ambiance van Partycentrum Schoonrewoerd werd het een feestelijk en ontspannen samenzijn.

Contactus is opgericht in 2013, en in zijn welkomstwoord blikte voorzitter John Hol terug op de 2,5 jarige historie van de businessclub. Tevens verwelkomde hij twee Leerdamse bedrijven die onlangs lid zijn geworden: Bloem & Zo bij Ilse en Kop ICT.

Genietend van de klanken van duo Something Else en een aantal tongstrelende voorgerechtjes was de stemming onder de aanwezigen opperbest. De kracht van Contactus ligt niet alleen in de onderlinge zakelijke relaties maar ook in de contacten die in de privésfeer zijn ontstaan.

Jos van den Berg, een van de leden van Contactus, en een door de praktijk gevormde trainer, coach, dagvoorzitter en spreker, gaf een lezing over zijn begin vorige maand uitgekomen boek "Ik doe het voor jou". Dat gaat over leiderschap, gebaseerd op vier door iedereen te hanteren en gemakkelijk te onthouden principes. Die dragen ertoe bij dat leidinggevenden hun medewerkers met innerlijke rust en energieke daadkracht de energie en het vertrouwen kunnen geven om het maximale uit zichzelf en het team te halen. Na afloop kochten vele aanwezigen het boek. Een deel daarvan werd geschonken aan stichting Joy for Children.

Nadat de aanwezigen drie culinaire hoofdgerechtjes hadden weggewerkt kreeg John Stuijvenberg het woord. De Hagesteinse loodgieter zet zich, samen met een aantal voetbalvrienden van Brederodes, al meer dan tien jaar met hart en ziel in voor stichting Make Sense. Die opereert in Doboj, een van de armste gebieden van Bosnië en Europa. Elk jaar gaat een groep van een tiental vrijwilligers naar Doboj om daar, in een week tijd, een casco-huis te bouwen voor een gezin. Ieder betaalt zijn eigen reis- en verblijfskosten, en als groep wordt, door donaties en acties, een bedrag van tienduizend euro ingezameld om ter plaatse de bouwmaterialen te kopen en te gebruiken. Contactus beloonde Make Sense met een donatie.