Oud-wethouder verdacht van ontucht

regio • De Gorinchemse oud-wethouder Eeuwit K. (33), tegenwoordig woonachtig in Bleskensgraaf, wordt verdacht van ontucht met een destijds zestienjarig meisje. Komende vrijdag moet hij in Rotterdam voor de rechtbank verschijnen in een pro-formazitting.

De ontuchtelijke handelingen hebben plaatsgevonden in de maanden april en mei 2015. Eeuwit K. zou hierbij misbruik hebben gemaakt van overwicht door het grote leeftijdsverschil en van zijn functie als wethouder. In mei 2016 legde hij het wethouderschap om 'privéredenen' neer. Eeuwit K. was wethouder namens het CDA.

K. reageert als volgt op de aanklacht: "Het is zo dat het Openbaar Ministerie mij ervan verdenkt dat ik destijds een strafbaar feit heb gepleegd in de omgang met een persoon die de leeftijd van18 jaar nog niet had bereikt. Het is aan de rechter om te beoordelen of dit strafbaar is. Daarom zal ik tegenover de rechter volledige openheid van zaken geven. Ik erken dat er in de aangegeven periode een situatie is ontstaan die niet past binnen de normen en waarden waarmee ik ben opgevoed en waarmee ik en mijn gezin willen leven. Ook is duidelijk dat die situatie niet strookt met de normen en waarden van de politieke partij die ik vertegenwoordigde in Gorinchem. Ik betuig daarom spijt aan de jongedame die hiervan aangifte heeft gedaan en andere betrokkenen die ik schade heb berokkend of heb gekwetst.''