H.P.S. Industrial loopt averij op door verlies

rumpt • In de 1e divisie van de nationale topteamcompetitie liep het Rumptse HPS Industrial tegen een dubbele nederlaag op. Met tweemaal 4-2 werd in Hoorn verloren van Horna.

Hierdoor zakt het team tot onder de middenmoot. In het libre (250) startte Jurgen de Ridder goed tegen Pieter van der Geest. Met een serie van 168 werden de 250 caramboles in twee beurten behaald. In zijn tweede partij kon hij dit niet voortzetten en verloor in zeven beurten met 118 caramboles. In het kader 47/2 (175) speelde Gerrie van Eck tegen Jordy Jong een ongelukkige eerste partij en eindigde op 131 uit zestien. Hij herstelde zich in de tweede partij met winst in veertien beurten en een serie van 68. Frank Vermeulen speelde het bandstoten (75) tegen Leo Koomen. Frank had totaal zijn dag niet en verloor twee keer. Over twee weken gaan de Rumptenaren op bezoek bij Almere '83.

In de kadercompetitie speelden de beide Rumtse kaderteams tegen elkaar. Carambole R&H Kassa won met 6-2 van Carambole Rademaker. Bert Vink won in acht beurten van Jurgen de Ridder, o.a. via een mooie serie van 87. Ferrie Adelaar won van Jan de Jong, Gunay Yildiz deelde in de R&H feestvreugde door te winnen van Hans de Ridder. De tegenstoot van Rademaker kwam via Tonny van Meeuwen die in zes beurten won van van Piet Adelaar. Carambole 1 won van De Burgemeester 2 met 31-24, Carambole 2 versloeg De Burgemeester 3 met 36-18.