• WHV (hier op archieffoto) kwam zaterdag tekort tegen de koploper.
• WHV (hier op archieffoto) kwam zaterdag tekort tegen de koploper. Foto: Aangeleverd

WHV heren onderuit tegen koploper

asperen • De Asperense volleyballers kregen afgelopen zaterdag koploper Volley Tilburg 2 op bezoek. Met een duidelijke 0-4 moest WHV alle punten aan Volley Tilburg laten.

Vooraf werd er nog gehoopt op een kleine stunt. Tijdens de wedstrijd moest WHV deze hoop echter laten varen. Hoewel de ploeg hard werkte, ontbrak de echte vorm. En tegen dit soort ploegen moet nu eenmaal alles kloppen om te kunnen winnen.

Gelijk op

De eerste set ging nog het meest gelijk op. De Asperense ploeg kwam aardig uit de startblokken en wist het de bezoekers knap lastig te maken. Passend had WHV het spel goed op de rit en zo kon de Tilburgse verdediging worden geslecht.

Met name Stefan Arp kwam aanvallend goed door in deze eerst set. Toch hield Volley Tilburg het gaatje klein. Aan het eind van de set werd een setpunt van WHV routinematig weggewerkt en daarna namen de bezoekers de regie over. Met 24-26 werd de Asperense thuisploeg op een 0-1 achterstand gezet.

Minder zorgvuldig

Daarna verloor WHV de controle. Vanaf de tweede set zakte het vertrouwen weg en werd de passing minder zorgvuldig. De dreiging van WHV op het midden werd minder en minder, waardoor het steeds lastiger werd om de goede blokkering van Volley Tilburg te omzeilen. Daarnaast had de Asperense ploeg geen passend antwoord op de aanvalskracht van zowel de passer-loper als de diagonaalspeler van de tegenstander. Met name blokkerend schoot WHV daarbij te kort.

Vaste spelverdeler

Aan het einde van de tweede set bracht coach John Kemp zijn vaste spelverdeler Niels Reder weer binnen de lijnen. Dit na te zijn begonnen met het jonge talent Wayne Hol die zijn speelminuten moet pakken op dit niveau. Hoewel hij zeker niet onverdienstelijk speelde, kon de ploeg met Niels Reder weer terugvallen op de vaste patronen. Volley Tilburg bleef echter een maatje te groot. Aanvallend maakten de bezoekers nauwelijks fouten en WHV bracht te weinig servicedruk om dit te ontregelen. De Asperense ploeg had daarentegen veel meer moeite om aanvallend tot scoren te komen.

Opleving

Pas in de tweede helft van de vierde set leefde WHV weer wat op. Dankzij een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam de ploeg weer in de buurt van Volley Tilburg. De bezoekers schakelden echter bijtijds bij en wisten alsnog de set te beslissen en lieten WHV hiermee puntloos achter.

Zaterdag 3 december staat de eerstvolgende wedstrijd voor de heren van WHV op het programma. Dan mag de ploeg op bezoek in Ouderkerk aan de IJssel om aan te treden tegen Voleco dat in de middenmoot bivakkeert.