• WNC-matchwinner Vincent Verheul in fel duel tegen Heinenoord.
• WNC-matchwinner Vincent Verheul in fel duel tegen Heinenoord. Foto: Jeroen de Bruin

Heinenoord verspeelt periodetitel

WNC verslaat koploper

waardenburg • Met tien man zorgde WNC tegen koploper Heinenoord voor een stunt. In het restant van 45 minuten van de destijds bij rust bij 1-1 gestaakte wedstrijd won WNC knap met 2-1. Halfweg die tweede helft benutte Vincent Verheul een penalty: 2-1. Hierdoor greep Heinenoord naast de eerste periodetitel. WNC rukte door de knappe zege op naar het linkerrijtje.

Vanwege de rode kaart die Senaid Jukic in oktober opliep, moest WNC zaterdag de gehele tweede helft met tien man spelen. Jukic is later door de KNVB wel vrijgesproken, maar dat liet onverlet dat WNC met tien man moest aantreden. Bovendien mocht de in oktober door arbiter Joost Thoonen weggestuurde WNC-trainer Cor Prein in dit wedstrijdrestant niet op de bank plaatsnemen. Na afloop deelde hij uiteraard wel volop in de feestvreugde.

Opsteker

"Dit is een enorme opsteker", vond Prein. "Vandaag hebben we het prima gedaan. Dat was nodig na de teleurstellende nederlaag tegen LRC toen we door het ijs zakten. Onze tactiek is goed gelukt. We wilden Heinenoord in een trechter lokken en ze zo opvangen. Natuurlijk stonden we continu onder druk, maar Heinenoord wist toch weinig raad met onze speelwijze. Bovendien greep keeper Arjen Kaasjager een paar keer goed in."

Beide ploegen begonnen dus met 1-1 direct aan de tweede helft. Al na zes minuten kreeg Vinicius Bongaertz voor Heinenoord een riante kans, maar WNC-keeper Arjen Kaasjager verrichtte meteen zijn eerste knappe redding. WNC stelde er een doorbraak van Guillano Grot tegenover, maar in een duel met Andy Bouterse ging Grot omver. Heinenoord forceerde wel corners, maar het aanvalsrendement bleek miniem. Bongaertz miste door gebrek aan balcontrole zijn tweede kans. Bovendien hielden de gasten tegen twee WNC-spitsen te veel verdedigers achterin, zodat Heinenoord de numerieke meerderheid ook door tempogebrek onvoldoende uitbuitte.

Halfweg de tweede helft nam WNC zelfs de leiding. Arbiter Wijnand van Vreeswijk bestrafte een overtreding van Mitch Fransen tegen Ibo Kaya terecht met een penalty. Vincent Verheul schoot koel raak: 2-1. Op aangeven van Guillano Grot loste Kaya voor WNC nog een prima schot, maar keeper Stan Moerland redde. Vanaf dat moment kwam WNC steeds meer onder druk. Na een actie van Marvin Strik moest WNC-verdediger Kevin van de Velde in de doelmond redden. Om de defensieve stabiliteit te vergroten, werd Kaya bij WNC door Dwayne Grot vervangen. Corners dwong Heinenoord volop af, maar de enige kans bleef ook in de rebound onbenut. Pech hadden de bezoekers ook. Marvin Strik knalde de bal van ver onhoudbaar tegen de lat. Ook in vier minuten extra tijd wist Heinenoord de gelijkmaker, nodig voor de periodetitel, niet te fabriceren. Een kopbal van Strik ging over en bij een verre knal van Andy Bouterse bleek doelman Arjan Kasjager paraat. Heinenoord leed zo zijn eerste competitienederlaag. De ploeg is nog wel koploper, maar de eerste periodeprijs ging naar Rijsoord. Dankzij de derde thuiswinst op rij is WNC een solide middenmoter.