• Cobie Bel en collega-verkoper Jeffrey Bron.
• Cobie Bel en collega-verkoper Jeffrey Bron. Foto: Dick Aanen

Ruimer pand Boek & Co voelt heerlijk

leerdam • Boek & Co aan de Kerkstraat verhuisde begin november naar een veel grotere winkelruimte iets verderop in de straat. "Het is een verademing", zegt Cobie Bel, die de winkel sinds bijna tien jaar runt.

Het nieuwe pand op nummer 16, waar voorheen de Schoenenreus was gevestigd, is qua oppervlakte twee keer zo groot als de smalle winkelruimte op nummer 10a.

Ruimer opgezet

"We zaten daar echt veel te krap", zegt Cobie. "Dit pand is veel ruimer opgezet. Daardoor komt ons assortiment natuurlijk veel beter tot z'n recht. Het is in de winkel ook veel lichter. We hebben gekozen voor een fris kleurtje. Wat daar verder aan bijdraagt is de nieuwe vloer en de nieuwe toonbank. Onze klanten hebben heel positief gereageerd op onze nieuwe winkel. Bij onze opening hebben we ontzettend veel grote en kleine cadeaus gekregen. Dat was echt overweldigend."

De klanten van Boek & Co vinden in de ruimer opgezette winkel veel gemakkelijker hun weg tussen de overzichtelijke tafels en wanden met boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen en cadeauartikelen.

Kerstkaarten

"Voor het eerst hebben we nu al in november ruimte om onze mooie kerstkaarten en andere kerstspullen een mooi plekje te geven. In het oude pand was dat niet mogelijk." Ook de collectie boeken is uitgebreid. Uiteraard de titels uit de populaire top tien. "Ook bij onze winkel was er deze week een run op het nieuwe boek over Holleeder. We zijn al weer door de voorraad heen", zegt Cobie met een glimlach.

Op een tafel gemaakt van oude kaasplanken staan de veelgelezen kookboeken en reisboeken uitgestald. Cobie: "Ook met onze tijdschriften zijn we heel ruim gesorteerd. We kennen onze klanten goed en we weten wel zo ongeveer waar ze om vragen."

Boek & Co is als zelfstandige boekwinkel niet aangesloten bij een inkooporganisatie. Cobie: "Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik wil graag zelf uitmaken welke boeken hier binnenkomen."

Boek & Co is geopend op maandag van 13:00 tot 18:00 uur, op dinsdag t/m donderdag van 09:00 tot 18:00 uur, op vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.


Dick Aanen

q www.boekenco.nl