Varen langs gehavende Merwedebrug

gorinchem • Riveer organiseert op zaterdag 19 november twee rondvaarten langs de reparatiewerkzaamheden van de Merwedebrug. Specialisten van Rijkswaterstaat zijn aan boord om geïnteresseerden uitleg te geven over de mogelijke scheurvorming en de reparatie ervan.

Aanleiding voor het organiseren van de vaartochten is de brede belangstelling vanuit de inwoners van de gemeenten grenzend aan de Merwedebrug over de werkzaamheden. Niet alleen leven er onder de bevolking veel vragen over het ontstaan van een dergelijke overbelasting, maar er is ook technische interesse in de wijze van oplossen. Rijkswaterstaat hoopt met specialisten op dat gebied veel vragen hierover weg te nemen.

De rondvaart is gratis. Per rondvaart is er aan boord (binnen en buiten) plek voor ongeveer tweehonderd mensen. Reserveren is niet mogelijk, dus: vol is vol. Riveer vaart vanaf vier gemeenten naar het gebied rond de Merwedebrug. Onder de brug is plek om even stil te liggen en de werkzaamheden vanaf de onderzijde te bekijken. Specialisten van Rijkswaterstaat kunnen dan ter plaatse aanwijzen waar welke werkzaamheden gebeuren en waarom. De vaartijden zijn als volgt. Om 12:45 uur is er een opstap in Woudrichem, de afstap is om 14:00 uur. Om 13:00 uur is er een opstap in Gorinchem, waar om 14:15 uur weer uitgestapt kan worden. In Werkendam kan men om 14:45 uur instappen en om 16:00 uur weer afstappen. In Hardinxveld-Giessendam vertrekt de boot om 15:00 uur. Hier is de afstap weer om 16:15 uur.