Dames WHV winnen in Oud-Beijerland

asperen • Het eerste damesteam van WHV reisde zaterdag af naar Oud-Beijerland om met 3-2 winst op DVO weer terug te keren naar Asperen.

Het uitduel liep uit op een erg afwisselende en spannende wedstrijd. De eerste set begon goed voor WHV. Na een mooie servicereeks van spelverdeelster Mirjam Steenis stond er een voorsprong van 0-10 op de borden. De set ging dan ook naar WHV (13-25).

Soepel

Alles verliep in die beginfase soepel aan de Asperse kant. Het tweede damesteam van DVO bood aanvankelijk weinig weerstand. Dit werd echter geheel anders in de tweede set. Beide ploegen werkten hard en er was meer sprake van een wedstrijd. Na een spannende slotfase ging de tweede set naar DVO (25-22). De derde set begon met een achterstand voor de Asperse dames. Maar de gasten herpakten zich. Er werd hard gewerkt en dat leidde tot mooie aanvallen van onder andere Bernadet Arendsen. Uiteindelijk slaagde WHV erin om deze derde set in de wacht te slepen (21-25).

Waar in de derde set WHV net een stapje meer zette, presteerde DVO DS2 in de vierde set net wat beter. De set ging dan ook naar de thuisclub (25-20). Zodoende werd het tijd voor de vijfde en bijzonder spannende laatste set. Intussen was de zaal volgelopen met DVO supporters en keek WHV aan tegen een 14-11 achterstand. Romy van Wijk moest onder hoge druk serveren. Met een fraaie 'ace' en twee knalharde services bracht zij de stand terug tot 14-14. Het werd 'alles of niks'. De dames van WHV deden er alles aan om te winnen en uiteindelijk lukte dat. De set (15-17) - en daarmee de wedstrijd - ging naar WHV.

Komend weekend speelt WHV DS1 geen wedstrijd.