Bekende auteurs op literaire avond

culemborg • Annejet van der Zijl en Leon de Winter zijn vrijdag 25 november te gast tijdens de zesde literaire avond op scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg. De organisatie is in van handen schrijfclub Pen & Paper.

Een avondvullend programma met bekende auteurs en aanstormend talent, afgewisseld met muziek. Waarin leerlingen uiteraard ook een hoofdrol vervullen. Dat is sinds 2011 de gouden formule van het literatuurfestijn op Lek en Linge. "Pen & Paper telt zo'n vijftien leden, afkomstig uit alle leerjaren," vertelt Marcel Roeleveld, docent Nederlands. Hij stond acht jaar geleden aan de wieg van de schrijfclub en is nog altijd de drijvende kracht. "Het doel is eenvoudig: samen het plezier van het schrijven ervaren en genieten van wat anderen hebben geschreven."

De leden van de schrijfclub zijn gemotiveerd. Dat blijkt eens te meer als ze op vrijdagmiddag - terwijl de rest van de schoolbevolking het weekeinde viert - over hun passie vertellen. "Ik schrijf al sinds mijn negende", bekent Roos van der Heide, met haar twaalf jaar de jongste van het stel. "Fantasy-verhalen hebben mijn voorkeur." Doesjka Boumans, havo 4, bestrijkt meerdere genres. "Ik maak gedichten, schrijf sciencefiction en probeer af en toe ook een los verhaal." Als het om lezen gaat, geeft het merendeel de voorkeur aan een echt papieren boek. E-readers zijn in de minderheid. Schrijven doen de leden van Pen & Paper overal, tot in bed toe. Liyou Hu, de enige jongen, gebruikt zijn smartphone voor notities. "Soms probeer ik er ook gedichten op te maken."

De zesde literatuuravond op vrijdag 25 november aan Multatulilaan 6 wordt gepresenteerd door Pen & Paper-leden Juul Brandsma en Hannah Moespot. Aanvang is 20:00 uur. Entree: 3,50 euro.