• De heren van WHV (hier op archieffoto) gingen in Krimpen onderuit.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) gingen in Krimpen onderuit. Foto: Aangeleverd

WHV kan voorsprong niet verzilveren

asperen • De Asperense volleyballers van WHV hebben zaterdag in Krimpen aan de IJssel een 3-2 nederlaag geleden tegen City Bril Krimpen.

Het ging om een duel in de middenmoot van de derde divisie. WHV begon de wedstrijd met één punt voorsprong op de ranglijst. Door deze nederlaag bezetten beide ploegen nu de vijfde en zesde plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden.

De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste twee sets waren voor WHV. Dankzij een goede servicedruk bracht de ploeg het team van City Bril in problemen. De thuisploeg had dan ook moeite om aanvallend een vuist te maken. De Asperense verdediging kwam daardoor niet in grote problemen en zo kon WHV de rally vaak overnemen. Met gevarieerd spel wist spelverdeler Niels Reder de blokkering van de tegenstander te omzeilen. Met name Joeri van Wijk kwam in de beginfase van de wedstrijd veel tot scoren.

Toch spannend

Toch werd de eerste set nog even spannend door enkele goede servicereeksen van de ploeg uit Krimpen. Gelukkig voor WHV vielen de laatste ballen goed en kwam de ploeg alsnog op een 0-1 voorsprong. De tweede set ging wat meer gelijk op, maar was in de slotfase minder spannend.

De Asperense equipe bouwde een kleine voorsprong op dankzij onder meer het goede aanvalswerk van Virgil in den Eng op het midden en Stefan Arp op de buitenkant. Laatstgenoemde wist uiteindelijk met enkele goede services de set veilig te stellen. Met een 0-2 voorsprong leek een overwinning een kwestie van tijd.

Servicedruk omhoog

Hier dacht City Bril echter anders over. De servicedruk ging omhoog en de verdediging van de thuisploeg werd steeds beter afgestemd op het aanvalsspel van WHV. De Asperense volleyballers kwamen daardoor steeds moeizamer tot scoren. Steeds vaker stuitten de aanvallers van WHV op het vijandelijke blok. En werd de bal er langs of over geslagen, dan werd deze in het achterveld opgepakt. De Asperense verdediging kreeg daarentegen steeds minder grip op het aanvalsspel van Krimpen. Te vaak en te gemakkelijk vielen de ballen aan Asperense zijde op de grond en langzaam sloop de frustratie in het team. WHV kreeg het tij niet gekeerd en zag Krimpen op 2-2 komen. Toch lieten de volleyballers in de vijfde set een kleine opleving zien. Halverwege de set pakte de ploeg zelfs een voorsprong en leek het alsnog een overwinning te worden voor WHV. De machine begon helaas te vroeg te haperen, waardoor de productie stokte. Zo ging de zege alsnog naar de thuisspelende ploeg.

Zaterdag ontvangt WHV thuis de huidige nummer 1 van de ranglijst Volley Tilburg 2. De heren uit Asperen mikken erop om voor eigen publiek de koploper wat punten af te snoepen.