Nieuwe namen voor festival Te Gek?!

leerdam • Ook Judy Blank en Lucio Messercola staan vrijdag 18 november op het festival van stichting Te Gek?!. Iedereen is welkom het festival, dat plaatsvindt in M3 in Leerdam.

Judy Blank is bekend van het programma Beste Sing- en Songwriter van Nederland' en stond eerder op Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz. Lucio Messercola is de bedenker van de nieuwe tvserie La Famiglia, hij praat op het festival over dromen die uitkomen en de keerzijde van succes. Het festival van stichting Te Gek?! moet een positief, motiverend festival worden waar mensen die te maken hebben met psychische problematiek herkenning en informatie vinden. Manuel Venderbos praat de avond aan elkaar, hij is presentator bij RTL5. Voorheen werkte hij bij de EO. Stichting Te Gek!? heeft daarnaast zanger Jim de Groot gestrikt voor een optreden, ook onder meer cabaretier Marjolijn van Kooten, rapper Zieklus, popkoor The Happening en schrijver Thomas Olde Heuvelt zijn van de partij.

Als sprekers zijn Wilma Boevink en Ahmed Türkmen uitgenodigd. Boevink werkt als onderzoeker bij het Trimbos-instituut en is ook ervaringsdeskundige, vanwege haar psychoses weet ze ook hoe het is om een psychiatrisch patiënt te zijn. De andere spreker, Türkmen, was zeventien jaar lang verslaafd aan harddrugs, nu geeft hij voorlichting. Hierbij probeert hij ook de vooroordelen te doorbreken die er bestaan over (ex)-verslaafden.

Het festival begint om 18:00 uur. Stichting Te Gek!? is een initiatief van Romana Slagboom, de Leerdamse wil met haar stichting jongeren met psychische problemen in de regio Leerdam en Gorinchem samenbrengen, informeren en motiveren. De stichting organiseert samen met Jongerenwerk Leerdam onder meer elke donderdag een inloopspreekuur in M3 tussen 16:00 en 18:00 uur.