Steenbruggen loodst Herovina langs SVS'65

spijk • Herovina boekte na twee remises en een nederlaag weer eens een zege. In Spijk werd SVS'65 met liefst 1-4 verslagen. Hoewel de thuisploeg via Dennis Kramer al na een minuut de score opende, was Herovina de betere ploeg.

"We waren heer en meester", vond de winnende trainer Gert-Jan Potters. "We hebben dik verdiend gewonnen." Dat moest ook zijn SVS-collega Glenn Calor toegeven. "We hadden vandaag echt geen schijn van kans. En dat had ik niet verwacht", zei Calor. "Misschien had ik ons te hoog en Herovina te laag ingeschat. Maar ze waren gewoon beter."

Verdiend

Herovina draaide de vroege achterstand nog voor rust volkomen verdiend om. Kevin Steenbruggen scoorde beide treffers. Eerst kopte hij op aangeven van Jeffrey van der Meijden de gelijkmaker binnen. Op slag van rust maakte hij van elf meter de 1-2. Na rust knalde eerste Van der Meijden van vijfendertig meter raak uit een vrije trap. Het slotakkoord was weer voor Steenbruggen, die de eindstand op 1-4 bepaalde. "Met het vrije weekend en de derby tegen ASH voor de boeg, zou nieuw puntenverlies niet fijn zijn", aldus Potters.

De thuisploeg had op eigen veld ook wat pech. Al na tien minuten viel verdediger Brian Bot geblesseerd uit. Ook doelman Raymond Kaarsemaker moest halverwege het duel de strijd staken. "Maar ik weet niet of we met die twee erbij wel kans hadden gemaakt", gaf Calor toe.