Twee gezichten, geen winnaar in Asperen

asperen • In een typische wedstrijd met twee gezichten bleven Asperen en Haaften in evenwicht. Na een 0-2 ruststand liet Asperen in de twee helft na te winnen: 2-2.

Voor rust bakte Asperen er weinig van. Haaften was agressiever en voetbalde makkelijker. Al na zes minuten scoorde Danny Verwolf de 0-1. De thuisploeg kwam in de eerste helft niet veel verder dan een kopbal van Tom Maddison op de lat en een schot van Michiel den Hartog dat via een been net naast ging. Haaften stond toen overigens al op 0-2. Asperen-aanvoerder Marcel van Hemert wilde een voorzet van Jordy Perdon weg schieten, maar miste en via zijn standbeen belandde de bal achter doelman Dennis Rooijakkers. Na de thee tapte Asperen uit een totaal ander vaatje. Binnen twintig minuten creëerde de ploeg een stortvloed aan kansen en had het de zege alsnog binnen moeten slepen. Met twee keer invaller Hoessein Dia als aangever en Gerard Breider als afmaker, wist Asperen van die kansen er slechts twee te benutten. Nadat Haaften-speler Michael Smit wegens natrappen weg moest, werd Asperen nog twee keer gevaarlijk. Daarna hield het tiental van Haaften keurig stand. Asperen-trainer Ton Blom kon eigenlijk niet tevreden zijn met het gelijkspel. "Maar onze eerste helft was gewoon niet goed genoeg. Dat je na een 0-2 achterstand nog een punt pakt is mooi, maar het hadden er drie moeten zijn." Collega Denny van Geffen was wat contenter met het resultaat. "Uit bij Asperen op kunstgras een puntje pakken is prima", zei Van Geffen. "Als je een 0-2 voorsprong weg geeft, is dat normaal wel balen, maar ik kan er nu mee leven."