Contacten Roemenië luidt noodklok

vianen • De stichting Contacten Roemenië in Vianen zoekt dringend een nieuwe huisvesting, waar de ingezamelde goederen kunnen worden opgeslagen. De huidige locatie aan de Lange Dreef kan binnenkort niet meer worden gebruikt, vanwege uitbreiding van de activiteiten van manege Bosgoed.

"Overleg met ambtenaren van de gemeente Vianen, die altijd voor een loods heeft kunnen zorgen, heeft niet tot het gewenste resultaat geleid", schrijft het stichtingsbestuur in een brief gericht aan de politieke partijen. "De gemeente Vianen heeft momenteel geen leegstaande panden in haar bezit. Diverse individuele contacten hebben ook niet tot een oplossing geleid."

Constructief

De stichting heeft afgelopen week overigens nog wel een constructief onderhoud gehad met Ton Agterberg van manege Bosgoed, die de hal huurt van de gemeente. "Dit onderhoud heeft opgeleverd, dat we voorlopig met een minimale plaats bezetting in de huidige loods mogen blijven zitten. Totdat we een ander onderkomen hebben gevonden", zegt penningmeester Jan van Beek. "Wanneer er echter geen zicht is op een structurele oplossing voor ons huisvestingsprobleem, dan zullen we helaas onze stichting moeten opheffen."


Jubileum

Op 21 mei 2016 vierde de stichting nog haar 25-jarig bestaan. De stichting heeft in die periode veel goederen kunnen inzamelen, sorteren, transporteren en distribueren voor de armlastige mensen in vier plaatsen in Transsylvanië (Roemenië), waaronder Reghin, de stad waarmee Vianen vriendschapsbanden onderhoudt. De ruime loods was een ideale locatie om de spullen te kunnen opslaan. Inwoners van Vianen en omliggende dorpen konden hier één keer per maand terecht om hun (overtollige) goederen in te leveren. De stichting heeft in de diverse plaatsen in Roemenië een netwerk van betrouwbare contactpersonen opgebouwd, waarmee intensieve contacten worden onderhouden.

Bedrijven of particulieren die een ruimte beschikbaar hebben kunnen zich melden bij het bestuur van de stichting. Meer informatie over de stichting Contacten Roemenië is te vinden op de website.


q www.stichtingroemenie-vianen.nl