Heren WHV rukken op naar zesde plek

asperen • Het herenteam van WHV is zaterdag opgestoomd naar de zesde plek op de ranglijst dankzij een klinkende 4-0 overwinning tegen Volley Tilburg 3.

Het was voor het eerst dit seizoen dat de Asperse volleybalheren met deze maximale cijfers toesloegen. Het enthousiaste thuispubliek zag een ploeg die hard werkte en geloof had in eigen kunnen. WHV had controle over de passing en verdediging, waardoor alle aanvallers veelvuldig konden scoren.

De eerste drie sets werden met 25-18, 25-19 en 25-17 ruim gewonnen. Alleen in de laatste set hield WHV het tot het einde toe spannend: 29-27. De thuisclub deed er alles aan om ook in deze set te zegevieren om zo het belangrijke vijfde punt in de wacht te slepen, maar na een matige start stonden de Asperse volleyballers met 2-9 achter. Door te blijven geloven in een positief eindresultaat en hard te knokken konden de mannen het tij nog keren. Net op tijd kwam het team op gelijke hoogte, waarna het vijfde punt van een bloedstollende slotfase alsnog gevierd kon worden.

WHV trad tegen de Tilburgers aan zonder routinier Wildrik van der Plassche. Voor hem kwam René Roth in de ploeg die zich ontpopte tot een ware plaag voor de tegenstander. Zaterdag 12 november gaat WHV op bezoek bij City Brill Krimpen, de nummer zeven van de ranglijst.

Verlies dames

Het eerste damesteam van WHV liep tegen een 1-3 thuisnederlaag aan tegen Daal uit Den Dungen. De ploeg begon zwak aan het duel waarin de tegenstander juist wel overliep van zelfvertrouwen. Daal had in de eerste sets duidelijk het initiatief: 12-25 en 15-25.

Pas in de derde set rechtte WHV de rug. De bank moedigde de ploeg aan om vooral plezier in het spelletje te krijgen, met resultaat. De thuisploeg nam onmiddellijk een kleine voorsprong, en hoewel de set tot het einde toe spannend bleef, ging het punt onder aanvoering van de serverende Bernadet Arendsen en Celine Bloem met 27-25 naar het Asperse kamp.

Ondanks enkele mooie services en een goed blok aan het net ging het punt in de laatste set naar Daal: 24-26.