• Herinnering Verlicht: een herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden.
• Herinnering Verlicht: een herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden. Foto: Jacha de Jong

Tweede editie Herinnering Verlicht

geldermalsen • Op de algemene begraafplaats in Geldermalsen organiseerde Condolea Uitvaartbegeleiding in samenwerking met veel vrijwilligers de tweede editie van Herinnering Verlicht

Het doel van Herinnering Verlicht is om bewoners van de gemeente Geldermalsen en omgeving de gelegenheid te bieden om samen stil te staan bij het herdenken van overleden geliefden, familie, vrienden en bekenden. Herinnering Verlicht wil mensen helpen herinneringen levend te houden. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in Geldermalsen, afgelopen zaterdag werd de herinneringsavond voor de tweede keer gehouden.


Kaarsen

Bij aankomst op de begraafplaats zaterdag werden de ruim tachtig belangstellenden verwelkomd met een lichtje, aangeboden door kinderpraktijk Uppie. Ruim achthonderd kaarsen verlichtten de paden van de begraafplaats en zorgden samen met de klanken van het Koor Annalies ondanks het kille herfstweer voor een liefdevolle sfeer. Na het koor zong soliste Marieke Zevenbergen drie liederen. Onder begeleiding van Jeanine Tucker, Bianca van de Ven en vioolmuziek werden de bezoekers daarna meegenomen over de begraafplaats naar de plek waar de namen van de dierbaren werden voorgelezen.

In stilte en met de brandende herdenkingskkaarsen werden namen van de mensen die de aanwezigen wilden herinneren, voorgedragen. Hier was ook de mogelijkheid om een labyrint van Mérie Rijnberk te lopen.

Na afloop van deze ceremonie liepen de bezoekers naar het graf van hun dierbare of naar de centrale herdenkplaats waar een warm drankje werd aangeboden. Lichtjes, gedichten, namen hardop noemen en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken en werden, volgens de organisatie, door jong en oud als positief ervaren. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.condolea.nl