• Veel bezoekers bij bijeenkomst over De Koornwaard.
• Veel bezoekers bij bijeenkomst over De Koornwaard. Foto: aangeleverd

Trekpontje in de Koornwaard blijft

heukelum • Tijdens een feestelijke bijeenkomst in natuurgebied De Koornwaard afgelopen vrijdag heeft K3Delta het trekpontje - dat als tijdelijke voorziening dienst deed - geschonken aan Staatsbosbeheer.

Twee jaar lang is gewerkt aan het herinrichten van de plas in de Koornwaard. Met bagger uit de Linge zijn eilanden gemaakt die de natuurwaarde van de plas verbeteren. De wandelroute rondom de plas werd door de werkzaamheden onderbroken, omdat baggerschepen in- en uit het gebied moesten varen. Op verzoek van de Vereniging Behoud Lingelandschap heeft K3Delta een oplossing gezocht voor de wandelroute. In de weekenden, als er niet gewerkt werd, stelde het bedrijf een trekpontje beschikbaar voor de wandelaars.

In de oorspronkelijke plannen zou een brug komen te liggen op deze plek. Maar in samenspraak met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied, is besloten het trekpontje te behouden. "Een mooi cadeau voor de omgeving", aldus Cees Wegman, beheerder bij K3Delta. Boswachter Dianne Renders: "Het is een toegevoegde waarde voor de beleving van dit natuurgebied aan de Linge. Een extra reden voor wandelaars om naar de Koornwaard te gaan."

De bijeenkomst afgelopen vrijdag werd bezocht door vele liefhebbers van de Linge en de Koornwaard. Zij hoorden daar hoe tevreden de gedeputeerde van de provincie Gelderland Josan Meijers is over de samenwerking tussen de partijen die verantwoordelijk waren voor het baggeren van de Linge en het herinrichten van de Koornwaard. "Als ik een rapportcijfer zou moeten geven, krijgt het van mij een negen," zei zij zonder aarzelen.