Spannende ontknoping atletiekseizoen verwacht

gorinchem • De beslissingen in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 vallen op zaterdag 12 november op de atletiekbaan van Typhoon in Gorinchem. De Typhoonloop is zoals elk jaar de slotwedstrijd van de regionale reeks van acht wedstrijdlopen. Vooral bij de mannen blijft de strijd om de winst overall spannend tot het eind.

De ontknoping die er al enkele weken aan zit te komen houdt menig atletiekliefhebber bezig. De vraag is namelijk of Egbert Hooijkaas zijn eerste plek vasthoudt en zijn directe tegenstrever Henkjan den Braven op afstand weet te houden. Hooijkaas is in vorm, maar heeft ook een marathon in de benen die hem wellicht nog parten speelt. Vanaf het startschot op de baan van Typhoon zal de spanning een goed half uur blijven bestaan.

Vrouwen

Bij de vrouwen is het niet spannend weer. Vanessa Hartman wordt in Gorinchem gehuldigd als winnaresvan het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 en zal in de afsluitende loop haar 'ereronde' lopen.

Prestatieloop

De tien kilometer-wedstrijd in Gorinchem gaat van start om 14.00 uur. Een uur eerder begint de prestatieloop over vijf kilometer om 13.00 uur. De parcoursrecords voor de hoofdafstand staan al jaren op naam van Neals Strik en Wilma van Onna. Hun toptijden - respectievelijk 30.37 en 34.08 minuten - stammen al uit 2000 en 2001.

Voorinschrijven

Atleten konden tot en met 8 november voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Belangstellenden kunnen zich ook nog op de wedstrijddag laten registreren in de kantine van Typhoon aan de Grote Schelluinsekade 22.

Klassementen

De klassementen in alle categorieën na zeven wedstrijden, en de algemene gegevens over de Typhoonloop, zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.