SVS'65 verdiend onderuit bij Lekvogels

lexmond • SVS'65 verloor de subtopper in 4D bij Lekvogels zaterdag verdiend met 2-1.

In Lexmond begon de ploeg uit Spijk goed aan de wedstrijd. Trainer Glenn Calor baalde dat zijn ploeg dat spel na een verdiende voorsprong niet kon voortzetten. "Onze eerste 25 minuten waren prima. Toen voetbalden we beter dan Lekvogels en kwamen we verdiend op voorsprong, maar daarna ging het mis."

SVS'65 kwam verdiend op voorsprong. Ferdi Scheurwater bediende Jeremy de Vries, die de bal mooi in de verre bovenhoek plaatste. Daarvoor raakte Lekvogels via Michel Kooijman uit een hoekschop de paal. Vrijwel direct daarna nam Lekvogels echter het initiatief over om dat tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anton Blom uit Herwijnen niet meer uit handen te geven. Na een halfuur viel de gelijkmaker. Edwin Uittenbogaard had al twee pogingen gewaagd voordat hij bij zijn derde schot trefzeker was. Hij schoot in de korte hoek hard raak.

Ook na rust kon SVS'65 aanvallend amper meer gevaarlijk worden. Alleen een aanval halverwege de tweede helft was de moeite waard. Via Robin IJselstijn en De Vries kon de jonge Joey van de Haar uithalen. Zijn schot verdween net naast het doel. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Ralf van Klij schoot uit de draai raak: 2-1. SVS'65 was daarna niet bij machte de Lexmondse zege nog in gevaar te brengen. "Lekvogels heeft verdiend gewonnen. Ze waren feller en scherper. Wij gingen na de 0-1 hooghartig en hautain spelen. We moeten weten dat we toch echt keihard moeten knokken om een goed resultaat te halen", aldus Calor.