Leerdam Sport redt punt in extra tijd: 2-2

leerdam • Leerdam Sport kwam zaterdag thuis tegen Zuilichem tweemaal op achterstand, maar pakte in blessuretijd alsnog een punt.

Snel na de openingsgoal van Patrick Kooyman maakte Kadeem Pantophlet namens de Leerdammers gelijk uit een penalty. Meteen na een kopbal van Pantophlet tegen de paal nam Zuilichem nog voor rust door Michel Kooyman andermaal de leiding. Heel lang leek het ook na de pauze bij 1-2 te blijven, maar in de extra tijd redde invaller Marko Luksen met zijn late 2-2 gelijkmaker nog een punt.

Hands

Al na een kwartier kwam Leerdam Sport achter. Keeper Ridvan Elmaci liet zich achter de muur door een vrije trap van Patrick Kooyman langs de paal verrassen: 0-1. Vier minuten later was het alweer gelijk. Bij een knal van Efrath Malawau oordeelde de arbiter dat Patrick Kooyman hands maakte. Kadeem Pantophlet benutte de penalty: 1-1. Na ruim een half uur kopte dezelfde Pantophlet uit een voorzet van Haggar Malawau de bal prachtig in, maar de doelpaal stond een voorsprong in de weg. Meteen brak Zuilichem op links uit en Michel Kooyman rondde zijn rappe solo koel af: 1-2.

Jacht op gelijkmaker

Na de hervatting streed Leerdam Sport lange tijd vergeefs voor de gelijkmaker. In de 56e minuut ontsnapte de thuisclub zelfs aan een rode kaart toen Jeffrey van Bruchem de doorgebroken Rob Bouman vastpakte. Arbiter Arie Kant uit Giessen volstond met een gele kaart.

Een kwartier na de thee kreeg Zuilichem mogelijkheden om de partij te beslissen, doch de kansen bleven onbenut. Bij de thuisclub miste Stefanos Moschatsis twee kansen en Wouter Jetses kopte de bal bovenop het net. Twee Zuilichem-invallers kregen ook mooie kansen, maar Erik van Dalen zag keeper Elmaci redden en Peter van Dalen schoot naast. Dat kostte Zuilichem uiteindelijk ook de eerste uitzege. In de 93ste minuut verdween een Leerdamse voorzet van Marko Luksen vanaf links ongehinderd ineens in het doel: 2-2.