• VVAC-HSSC'61 was een bijzonder onderhoudend duel.
• VVAC-HSSC'61 was een bijzonder onderhoudend duel. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 wint foutenfestival

ottoland • HSSC'61 won de derby bij VVAC zaterdag met 3-4. Tussen de vele doelpunten zaten enkele juweeltjes.

"Al met al wel een verdiende overwinning", vond matchwinner Jari Aantjes die vlak voor tijd de winnende treffer namens de gasten uit Hei- en Boeicop met een subtiele lob in het doel plaatste. "Een rare wedstrijd, waarin wij lange tijd op voorsprong stonden. Ik had trouwens last van mijn knie en begon daarom op de bank. Die beslissende goal was inderdaad wel lekker. Met Arwin van Soest speel ik al vanaf de jeugd samen. Ik wist dat zijn steekballetje zou komen en hij wist dat ik de diepte in zou gaan. Mijn lobje was goed en des te mooier omdat de bal via de onderkant van de lat in het doel viel. Het was absoluut geen buitenspel."

Zijn trainer Marten Boverhof kon zijn geluk ook niet op. "Een hele belangrijke overwinning in een spectaculair foutenfestival. Ik ben blij met deze drie cruciale punten. Je duwt VVAC verder naar onder en met zeven punten verschil op grotere afstand. "

De openingsfase was voor de Ottolanders die op 1-0 kwamen, waarna HSSC'61 het initiatief overnam. Johan van Es schoot de 1-1 binnen en op slag van rust kopte Floris Kool zijn ploeg op voorsprong. HSSC'61 ging na rust op zoek naar meer, maar zag VVAC vanuit het niets gelijk komen. Lang kon de thuisploeg hiervan niet genieten, want in no time schoot Lucas van Dam prachtig de 2-3 binnen. Ook de thuisploeg antwoordde weer vlot en na die 3-3 kon de wedstrijd alle kanten op. HSSC'61 bleek via Jari Aantjes uiteindelijk de gelukkigste.

Theo Sprong