• Koploper Herovina moest zaterdag buigen voor achtervolger GVV'63.
• Koploper Herovina moest zaterdag buigen voor achtervolger GVV'63. Foto: Jeroen de Bruin

'We moeten niet denken dat we kampioenskandidaat zijn'

Koploper Herovina verliest topper

herwijnen • De situatie bovenin de vierde klasse wordt door het puntenverlies erg spannend: GVV'63 nadert de Herwijnense koploper nu op één punt. Bovendien heeft Herovina één wedstrijd meer gespeeld dan GVV'63 en twee meer dan Arkel, dat de manschappen van Potters eveneens kan passeren in de strijd om de eerste periodetitel.

Herovina startte de vierdeklassetopper zaterdag niet met drie maar met twee aanvallers; Dylan Strijk en aanvoerder Kevin Steenbruggen moesten voor de doelpunten gaan zorgen. Bij GVV'63 stonden Mathijs Libbers, Bart Geurts en Richan Kreling in de voorste linie.

Na een korte fase van aftasten was de eerste kans van het duel voor Herovina. Jeffrey van der Meijden kreeg na tien minuten een uitstekende schotkans, maar GVV'63-doelman Maikel van Tuyl pareerde zijn poging in de korte hoek en werkte de bal over de achterlijn. De hoekschop van Van der Meijden draaide vervolgens hard in, maar Van Tuyl wist ternauwernood redding te brengen. Na die twee kansen voor de bezoekers nam GVV'63 het voortouw, wat na een kwartier resulteerde in de openingstreffer van Kreling. Zeven minuten later zou ook de 2-0 vallen. Herovina-verdediger Pieter Niesing wilde de bal nog voor de doellijn wegwerken, maar gleed ongelukkig zelf de 2-0 binnen.

In de eerste helft werd Herovina vooral op felheid en agressiviteit afgetroefd. Op inspeelpasses werd vaak te laat geanticipeerd, waardoor GVV'63 steeds een stapje eerder was dan de bezoekers. Herovina wist aanvallend geen vuist te maken, behoudens een voorzet van Van der Meijden die geen eindstation vond. Misschien was de sliding van Mark Muller op teamgenoot Jesse van Vliet wel het meest tekenend voor de onmacht van de Herwijnense formatie.

Na rust kwam Herovina furieus uit de kleedkamer, wat vanaf de aftrap een grote kans voor Steenbruggen opleverde. Zijn inzet werd echter gekeerd door Van Tuyl. Een kleine vijf minuten later lanceerde diezelfde Steenbruggen met een snelle ingooi de losgebroken Jesse van Vliet, maar hij schoot recht op Van Tuyl. Kort daarna besliste Bart Geurts op aangeven van Libbers de wedstrijd in het voordeel van GVV'63: 3-0. Het Herwijnens verzet bleek daarmee definitief gebroken en de ploeg van Potters moest uitkijken niet tegen een nog grotere nederlaag aan te lopen. Dat gebeurde niet, ondanks een grote kans voor opnieuw Geurts en een afstandsschot van Libbers.

De verliezende trainer was ondanks de nederlaag niet ontevreden over het spel van zijn ploeg: "Ik ben over ons spel wel aardig tevreden en tot de 3-0 vond ik ons de betere ploeg. We kwamen ongelukkig op achterstand. De 1-0 is een meter buitenspel, ik zit zelf op één lijn, en dan wuift de scheidsrechter het vlagsignaal van onze grensrechter weg. Dat kun je eigenlijk niet maken. Bij de 2-0 ziet het er verdedigend niet goed uit, maar dat waren de twee enige keren dat ze in de eerste helft voor ons doel kwamen. Zij maken alleen wel de kansen af en wij niet. Ze hebben een goeie ploeg en daar kun je van verliezen. Zo simpel is het."

Ook aanvoerder Steenbruggen kon zich neerleggen bij het verlies. De clubtopscorer miste vlak na rust dé kans op de aansluitingstreffer en op zijn tiende goal van het seizoen. "Die kansen moet je maken en dan kan het een hele leuke wedstrijd worden.b We zijn nu ook weer niet afgedroogd, maar je ziet gewoon dat ze in iedere linie sterker zijn. Het is jammer dat je met 3-0 klop krijgt, want dat is toch een beetje geflatteerd. Met één of twee doelpuntjes van ons had de uitslag er wat leuker uitgezien." Herovina blijft koploper, maar Steenbruggen tempert de te hoge verwachtingen. "We winnen er zes achter elkaar, maar dan moeten we niet gelijk denken dat we kampioenskandidaat zijn. We moeten reëel zijn; daar zijn we nog een maatje te klein voor."

Herovina mist volgende week in het duel met SVS'65 de 19-jarige Lloyd Hobo. Hij kreeg tegen GVV'63 zijn vierde gele kaart van het seizoen.