Enquête over Huis van de Wijk West

leerdam • Huis van de Wijk West moet een breed aanbod activiteiten gaan aanbieden. Als het aan de wijkbewoners ligt tenminste. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de enquête die initiatiefnemers hebben verspreid in de wijk.

Begin september riepen de initiatiefnemers van Huis van de Wijk West de hulp in van de wijkbewoners voor het invullen van een enquête. Met de resultaten uit de enquête willen ze een beeld krijgen van de behoefte die er is om op de juiste manier invulling te geven aan een mooi Huis van de Wijk West. Er zijn inmiddels al flink wat reacties binnengekomen. Uit de eerste resultaten komt een goed beeld naar voren. Er blijkt behoefte aan een grote variatie aan activiteiten, zoals workshops, informatiebijeenkomsten, advies, beweging en gezelschapsspellen. Ook het moment van de activiteiten zou volgens de reacties zeer gevarieerd moeten worden aangeboden, zowel overdag en 's avonds en niet alleen doordeweeks en ook in het weekend. Zeker de helft van de mensen die gereageerd heeft wil een actieve bijdrage leveren aan Huis van de Wijk West.

"We zijn erg blij met deze eerste resultaten. Hier kunnen we al mee aan de slag en ik ben ook blij dat er wijkbewoners zijn die actief een bijdrage willen gaan leveren. Daar hoopten we al op! Maar we hopen ook op nog meer reacties, want nog lang niet de hele wijk heeft zich laten horen", aldus Monique Bouter, projectleider Huis van de Wijk West. De enquête kan nog steeds online worden ingevuld.


Huis van de Wijk

Huis van de Wijk West is bedoeld om de inwoners van West ontspanning te bieden, ontmoeting, informatie en advies. De locatie is Emma aan de Raadsliedenstraat 120 in Leerdam, locatie van Present. Gemeente Leerdam ondersteunt dit project. Onder anderen Wijkvereniging West-End, Samen Doen, Humanitas, Vluchtelingenwerk, Present locatie Emma en Samen Eten Pauluskerk zijn inmiddels aan de slag om het project tot een succes te maken. Ze hopen dat er nog meer organisaties zullen aansluiten. Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: huisvandewijkwest@presentvooru.nl.


q http://bit.ly/2bwdjBX