• De winnaars van het Business Event Vijfheerenlanden.
• De winnaars van het Business Event Vijfheerenlanden. Foto: John Roeland Fotografie

Negen bedrijven in de schijnwerpers

vianen • Uiteindelijk was het natuurlijk te doen om de vier awards die te winnen waren bij het vierde Business Event Vijfheerenlanden, dat maandagavond is gehouden in De Stadshof. Maar het was vooral spannend voor de genomineerde bedrijven om zich voor een volle zaal te mogen presenteren.

De theaterzaal van De Stadshof was nagenoeg tot de laatste plaats gevuld. Omstreeks 350 gasten, niet alleen werknemers, vrienden en zakenrelaties van de negen genomineerde bedrijven, maar ook afgevaardigden van de sponsoren en vertegenwoordigers van de gemeenten Vianen, Zederik, Leerdam en Lingewaal, waren net zo benieuwd naar de uitslag als de genomineerden.

Na een woord van welkom door Harm Edens, ad rem en met een kwinkslag op de juiste momenten, namen de negen kanshebbers onder groot applaus hun plaatsen bij het podium in. Guus Bogaard, voorzitter van de jurycommissie, vertelde dat de juryleden in het hele traject niet over één nacht ijs waren gegaan. Het was in september al een klus geweest om de vierentwintig kandidaten die in de voorronde waren beland terug te brengen tot negen, verdeeld over drie categorieën. "We hebben een bedrijfsbezoek gebracht aan deze finalisten en er is gekeken of ze hun zaakjes in financieel opzicht voor elkaar hebben. De jury heeft kennis gemaakt met bevlogen ondernemers die stuk voor stuk supertrots waren op de bedrijven die ze tot bloei hebben gebracht."

Als eersten werden de genomineerden van de categorie Jonge Ondernemer of Onderneming naar voren gehaald. Na een gesprekje en het zien van mooie bedrijfsfilms maakte juryvoorzitter Bogaard bekend dat de keuze niet was gevallen op Koffie in de Bakkerij en op restaurant Oud Vuren, maar op Kwadraat Bouw (Leerdam). Aansluitend werd dezelfde procedure gevolgd voor de categorie mkb en detailhandel. De genomineerde bedrijven De Schildkamp, Unicum en Caravancentrum Meerkerk kwamen allemaal naar voren als potentiële winnaars, maar de jury oordeelde dat de award naar Unicum ging, de Hagesteinse handelsonderneming van Petra en John Hol. In de sector groot zakelijk sprak Kaldenberg Slagerijen (Vuren) net iets meer tot de verbeelding van de jury dan NedGraphics en Van Roon Railinfrawerken. Tot slot mochten de aanwezigen via hun mobiel hun stem uitbrengen op het bedrijf dat volgens hen de Rabo Publieksprijs verdiende. Wils van Dam, directeur Bedrijven bij Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, mocht deze prestigieuze award uitreiken aan Van Roon Asperen.

In samenwerking met hoofdsponsor Rabobank, official partner Van Noord Accountants, businesspartners, commissie- en juryleden alsmede overige betrokkenen is het Business Event georganiseerd door Networks Business Events.