• WHV (op archieffoto) verloor in Oud-Beijerland.
• WHV (op archieffoto) verloor in Oud-Beijerland. Foto: Aangeleverd

Dames WHV onderuit tegen DVO

oud-beijerland • Ondanks goed spel wist het eerste damesteam van WHV uit Asperen vorige week geen punten te behalen bij DVO 1. In Oud-Beijerland ging WHV met 3-0 onderuit.

Bij aanvang van de wedstrijd beloofde het een spannende wedstrijd te worden, gezien de gedeelde tweede plaats in de competitie. Deze stand gaf ook een goed beeld hoe gewaagd de teams aan elkaar waren. De eerste set begon slecht voor WHV met een 12-0 achterstand door een lastige servicebeurt van de DVO spelverdeelster. De talentvolle 14-jarige Romy wist voor WHV met een vergelijkbaar indrukwekkende servicebeurt het verschil te verkleinen tot 14-7. Dat was hard nodig om het team weer terug in de wedstrijd te krijgen. Het resultaat was een spannend, gelijkopgaand duel. Door onder andere Jolijn flexibel in te zetten in het achterveld, kon WHV de servicedruk beter onder controle krijgen. Beiden teams zetten elkaar onder druk via de service en aanval en toonden karakter tijdens de rally's, waar voor elk punt werd gevochten. De eerste twee sets gingen uiteindelijk naar DVO met 25-23 en 25-20. In de laatste set werd er dapper gevochten door de Asperse dames, maar de nieuwe koploper van de poule liet geen steken vallen en bleef consequent sterk spelen. De laatste set werd dan ook verloren met 25-19. Door het verlies staat WHV na vijf gespeelde wedstrijden op de zevende plaats. De poule kent een brede top, waarbij nog geen duidelijke koploper bekend is. Onderling worden de punten verdeeld, waardoor WHV nog alle kansen heeft om hoog te eindigen in de competitie.

Vrijdag 4 november om 20:00 uur staat de wedstrijd tegen HLB van Daal op het programma.