• De regionale finale vond plaats in Beusichem.
• De regionale finale vond plaats in Beusichem. Foto: aangeleverd

Weer winst voor Neerijnen-West

waardenburg • Brandweerpost Neerijnen-West (Waardenburg) heeft zaterdag de regionale finalewedstrijd van Gelderland-Zuid op haar naam geschreven. Net als vorig jaar.

Negen brandweerteams uit Gelderland-Zuid namen op zaterdag deel aan de finale van de regionale vaardigheidstoetsen. Het korps Beusichem mocht deze finale organiseren. De brandweerteams kregen als melding 'stormschade'. Bij aankomst ter plaatse bleek de zaak toch even anders te liggen. Er lag inderdaad een boom over de weg. Deze moest eerst worden weggezaagd.

Vervolgens kwam er een man aangerend, die meldde een instorting. Vervolgens kreeg de ploeg te maken met een tent die in elkaar was gewaaid, een ongeval buiten met een persoon onder de dissel van een kar. Ook lag hier nog een persoon onder een pak stro en kreeg de ploeg nog te maken met een kleine binnenbrand met nóg een slachtoffer. Deze complexe situatie moest tot een goede einde worden gebracht.

De ploeg Neerijnen-West uit Waardenburg haalde de eerste prijs met 1757 punten. Tweede werd de post Kesteren met 1663 punten en derde de post Dodewaard met 1636 punten. De post Neerijnen-West heeft het seizoen 2016 goed meegedaan. Nadat de post in september nog landskampioen in de hoofdklasse is geworden is het korps ook nu erg trots om de regionale wisselbeker voor het tweede jaar op rij mee naar huis te nemen.

Meer informatie en foto's zijn te vinden op de Facebook-pagina van post Neerijnen-West.


q facebook.com/brandweerneerijnenwest