Bekende jazztrompettist naar Deil

deil • Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans en Nederlands beste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel geven zondagmiddag 13 november een optreden in de Deilse kerk. Organisatie is in handen van Muziek op de Dijk.

De virtuoze musici brengen het publiek deze middag 'El Aire Compás': in flamencotaal in een goede swing via het allesomvattende ritme in de flamenco. Eric Vloeimans heeft zich bewezen op gerenommeerde concertpodia in binnen- en buitenland. Hij is een improviserend trompettist en componist. De term 'jazz' vindt hij te beperkend voor zijn stijl. Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. In USA volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de big bands van Frank Foster en Mercer Ellington.

De trompettist - ook wel 'Neerlands grootste jazztrompettist' en de 'Miles Davis van de Lage Landen' genoemd - wordt altijd met superlatieven omschreven en dat is niet voor niets. Zijn veelzijdigheid is te zien in de samenwerking met uiteenlopende artiesten: van Mercer Ellington tot John Taylor, van Holland Baroque tot het Koninklijk Concertgebouworkest.

Eric Vaarzon Morel kreeg les van de beroemde flamencogitarist Paco Peña en ontwikkelde zijn spel in Spanje. De gitarist heeft vele flamecogrootheden begeleid, diverse theaterproducties gemaakt - hij schreef de flamenco-opera El Greco de Toledo en staat dit concertseizoen op de planken met zijn muziektheaterstukken Apocalyps en Lorca -, en werkt samen met toonaangevende musici als Harry Sacksioni en Eric Vloeimans en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest. Hij speelde ook tweemaal op het North Sea Jazz Festival. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voerde een aantal malen zijn composities uit. Vaarzon Morel trad meerdere keren op in De Wereld Draait Door.

Het concert begint zondagmiddag 13 november om 15:30 uur in de kerk in Deil aan de Deilsedijk 25. Entree is vijftien euro voor volwassenen, kinderen tot en met twaalf en CJP-pashouders betalen 7,50 euro (inclusief een drankje na afloop). Reserveren via reserveringen@muziekopdedijk.nl of 06-40485804. Reserveren kan ook via de website.


q www.muziekopdedijk.nl