• Veel mensen waren aanwezig bij de Veiling van Beloften.
• Veel mensen waren aanwezig bij de Veiling van Beloften. Foto: aangeleverd

Veiling van Beloften een groot succes

leerdam • De Veiling van Beloften van Kerk aan de Linge heeft zaterdag 14.500 euro opgeleverd.

Hiermee hebben de 24 jongeren van Kerk aan de Linge - The Africa Team - die volgend jaar naar Afrika afreizen, meteen een groot bedrag opgehaald voor het project van Baie Dankie. Grote motor achter het succes is Liset Nab. "De prachtige en waardevolle beloften gaven me al een goed voorgevoel. En toen de volledig omgebouwde kerkzaal vol liep, kon het bijna niet meer mis gaan", aldus een heel tevreden Liset. Ook de verkoop van The Africa Team-wijn, -vogelhuisjes, -glazen, -taarten en -koffie op de veilingmarkt verliep erg goed. Met extra activiteiten zoals een bingo, een quiz, een stille veiling, geheime beloften en sketches werd de avond ook nog eens heel gezellig. Erik de Gier voegt er aan toe dat behalve het mooie bedrag ook de samenwerking en inzet van de groep jongeren een belangrijk winstpunt was van de veiling. "Niet in geld uit te drukken maar wel heel waardevol en belangrijk voor het vele werk dat ons te wachten staat in de krottenwijk", aldus een enthousiaste Erik. "Ik heb er van genoten, ze zo samen bezig te zien." Voor het eerst in de geschiedenis van de Veiling van Beloften bij Kerk aan de Linge, werd er gewerkt met twee veilingmeesters. Om de beurt mochten zij de beloften omzetten in geld.

In de zomer van 2017 gaan 24 jongeren uit Kerk aan de Linge onder leiding van zeven begeleiders drie weken lang naar de sloppenwijken in Wellington (bij Kaapstad) om aan de slag te gaan met het project van Baie Dankie. De jongeren betalen een fikse eigen bijdrage een de reis en gaan daarnaast nog een jaar lang acties voeren om zoveel mogelijk geld in te zamelen om te kunnen uitgeven aan het werk van Baie Dankie in Zuid-Afrika.

De jongeren voeren bijna een jaar lang acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel in Zuid-Afrika. Zo is er een klussendienst opgezet, waarbij de jongeren tegen betaling taarten bakken, de tuin opruimen, komen oppassen, etcetera. Deze klussendienst is te bereiken via het e-mailadres: theafricateam2017@kerkaandelinge.nl.