Theaterwandeling door Leerdam van 2030

leerdam • Een stadswandeling door het centrum van Leerdam in het jaar 2030, dat staat het publiek te wachten op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 november vanaf 19.30 uur 's avonds. De gidsen van wijktheater Kracht W leiden de bezoekers langs allerlei 'hotspots' waar iets bijzonders gebeurt.

Startpunt van theaterwandeling 'De toekomst is nu' is het terrein van hengelaarsvereniging De Snoek op het schiereiland in de Lingehaven tegenover de Zuidwal. Daar stapt iedereen in het jaar 2030 en wordt dan langs scènes geleid die allemaal in de toekomst spelen. Getoond wordt hoe Leerdammers zich dan gedragen en met elkaar omgaan. Althans, voor zover men zich met elkaar bemoeit, want nog meer dan nu leeft eenieder op zichzelf en voor zichzelf.

Nóg erger

Het wordt geen belerende voorstelling, maar het publiek wordt wel op een humoristische wijze een spiegel voorgehouden hoe mensen anno 2016 al met elkaar omgaan, en dat het 'nóg erger' kan. De voorstelling laat zien hoe Leerdam in de toekomst is georganiseerd en wie er de baas is. De losse scènes van 'De toekomst is nu' werden geschreven door verschillende Leerdammers en tot één groot spektakelstuk gesmeed door regisseur Monique Sentjens.

Tientallen Leerdammers spelen mee, hebben de kostuums, rekwisieten en decors gemaakt, terwijl bewoners en ondernemers in het centrum hun panden beschikbaar stellen. Begin- en eindpunt is de locatie van visvereniging De Snoek, waar het publiek na afloop ook weer netjes terug wordt geplaatst in het heden van 2016.

Aanvang van de theaterwandeling is 19:30 uur, kaarten van 2,50 euro zijn vanaf 19:00 uur ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar, maar vooraf reserveren kan ook door een mail te sturen naar info@stichtingdemusketiers.nl.

Wijktheater Kracht W is een project van stichting De Musketiers, deze stichting draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling in de maatschappij. Een ander project uit de koker van De Musketiers is het Ontwikkelhuis, dit initiatief opende begin oktober haar deuren. In het Ontwikkelhuis staan ontmoeting en ontwikkeling centraal. Alle vrouwen uit verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden zijn welkom.


q www.stichtingdemusketiers.nl