Spraakmakende Editie Leerdam in GO

leerdam • De gloednieuwe interim-burgemeester van Leerdam, Tjerk Bruinsma, is vrijdag 4 november te gast bij talkshow Editie Leerdam in stadspodium GO.

De kersverse burgervader wordt vooral gevraagd hoe tegen de op handen zijnde fusie met Vianen en Zederik aankijkt. Een andere prominente gast deze avond is de de in Leerdam geboren tv-producent Lucio Messercola (onder meer bekend van de tv-serie 'La Famiglia'). Deze Messercola groeide op in Leerdam maar timmert inmiddels als 26-jarige schrijver en producent flink aan de weg met zelfbedachte tv-series, waarbij hij in het geval van de nu bij de Avro/Tros lopende drama-serie 'La Famiglia' ('De Familie') samenwerkt met de bekende scenarioschrijfster Maria Goos. Hij komt vertellen over zijn ervaringen en ambities.

Wethouder Bart Bruggeman komt bijpraten over de locatieperikelen van het nieuw te realiseren sportcomplex Glaspark. Gastcolumnist is Henk van 't Pad, voormalig wethouder en huidig voorzitter van stichting GO. Linda Flipse (zang) en Joep Reichert (gitaar) uit Vianen brengen Nederlandse en Spaanse liedjes. Ook uit Vianen komen de gefilmde straatinterviews, zodat kennis kan worden genomen van hoe men daar over (het samengaan met) Leerdam denkt.Editie Leerdam begint om 21:00 uur, de foyer is open vanaf 20:30 uur en de entree is gratis.