Martijn Spijk nieuwe Rabo-directeur

regio • Per 1 december start Martijn Spijk als directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Hij volgt Carin van Huët op die is vertrokken om te starten in de functie van kringdirecteur Rabobank Zuid-West Nederland.

Martijn Spijk heeft jarenlange directie-ervaring, waarvan de laatste negen jaar als directievoorzitter bij Rabobank Krimpenerwaard. "Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden is een prachtige bank in een dynamische omgeving. Ik zie veel parallellen met de Krimpenerwaard als het gaat om de combinatie van verstedelijkt gebied versus platteland en het no-nonsense karakter", aldus Spijk. Beide banken werken veel samen, zoals binnen het agrarisch team en bij talentontwikkeling van medewerkers.

Marcel van Buren, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn blij dat we een ervaren kandidaat hebben gevonden die snel aan de slag kan met de verdere uitbouw en versterking van onze bank. We hebben er alle vertrouwen dat hij onze lokale bank binnen de nieuwe grote coöperatie die de Rabobank sinds 1 januari vormt, op de juiste manier weet te leiden."

Martijn Spijk benadrukt daarbij de focus op het coöperatieve karakter: "Onze ledeninvloed en lokale betrokkenheid als klantencoöperatie onderscheidt ons van andere banken. Dat uit zich onder andere in het ambassadeurschap van medewerkers en ledenraad. Ik zie er naar uit om vanaf 1 december het gebied beter te leren kennen en kennis te maken met de klanten en medewerkers."