• Ansu Camara (r) was trefzeker voor LRC Leerdam.
• Ansu Camara (r) was trefzeker voor LRC Leerdam. Foto: Rick den Besten

Schlemielige nederlaag LRC Leerdam

nieuw-lekkerland • Tot twee minuten voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor het sterkere LRC Leerdam. Nieuw-Lekkerland stond op een terechte achterstand. De ploeg van trainer Ronald Hulsbosch startte, ongetwijfeld tegen beter weten in, een wanhoopsoffensief. Met onverwacht succes en een twee keer scorende invaller Andy van Vugt in de hoofdrol.

LRC-coach Koen Janssen zocht na afloop passende woorden. "Dit is moeilijk", gromde hij aanvankelijk. "Na VVGZ is dit de tweede keer dat we een zekere overwinning weggeven. Iedereen zat goed stuk in het kleedlokaal. We hebben gestreden als team, maar we moeten punten gaan pakken." De komende weken speelt LRC tegen de nummers 6, 7, 8, 9 en 11 en weet dus wat het te doen staat; winnen.

Dat had het op sportpark Excelsior ook moeten doen. Want als er één ploeg de driepunter verdiende, dan was het wel LRC Leerdam. Lekkerland-trainer Hulsbosch zag dat ook. "LRC voetbalde goed, ook in het begin. Uit het niets kwamen wij op 1-0, maar zij net voor rust weer op gelijke hoogte. Een weergaloze actie trouwens van die nummer 12 (Mounir El Ouazizi -TS), die ons met een domper de kleedkamer liet ingaan."

Miscommunicatie

De Leerdammers putten moed uit de gelijkmaker en heersten in de tweede helft. Met dank aan de Lekkerlandse keeper bleef de stand gelijk, tot een kwartier voor tijd. Ansu Camara strafte miscommunicatie in de Lekkerlandse achterhoede genadeloos af; 1-2. De drie gelijktijdig, al eerder, ingebrachte Nieuw-Lekkerlandse invallers konden het tij dus ook niet keren. Uiteindelijk stond ex-vakantieganger Andy van Vugt op en velde het vonnis over het arme LRC, dat de overwinning verdiende en ook zo hard nodig had.

Theo Sprong