• Heukelum kon Tricht-aanvoerder Wesley van Maurik niet van een doelpunt afhouden. Foto: Jeroen de Bruin

Feller Tricht werkt achterstand weg

Verliezend Heukelum blijft onderin

tricht • Tricht sloeg tegen Heukelum onderin de tweede klasse in een matig duel met de 3-1 winst een goede slag. Vlak voor rust nam Heukelum wel de leiding, maar na de pauze scoorde de fellere thuisclub driemaal: 3-1. Voor Tricht was het na vier royale nederlagen een bevrijdende zege. Heukelum zag zijn herstel abrupt gestuit en blijft voorlopig voorlaatste op de ranglijst.

Na een saaie eerste helft ontbrandde de matige partij pas vlak voor rust toen Tricht na een defensiefout met 0-1 achterkwam. Even leek Heukelum na dit fortuinlijk verkregen doelpunt van Benjamin Meijdam door te drukken, maar dat duurde slechts kort en in de tweede helft bakten de bezoekers er weinig van. Tricht profiteerde hiervan door veel meer inzet en greep door treffers van Prebibo Okunwie, Wesley van Maurik en Arjan Hakkert verdiend met 3-1 de kostbare winst.

Heukelum-trainer Marco Verbeek was ontevreden: "We hebben vandaag geen rol van betekenis gespeeld en zijn op vrijwel alle fronten overklast. Met geluk kwamen we vlak voor rust nog met 0-1 voor, maar onze tweede helft was zo mogelijk nog slechter. Defensief ging het in de vorige duels door een meer voorzichtige speelwijze goed, maar vanmiddag waren we erg slordig en konden zo ook niet in de omschakeling toeslaan. Dit is een terechte nederlaag. Hard werken is in deze klasse voor ons een eerste vereiste en daaraan voldeden we niet."

Vrolijker

Tricht-trainer Marcel van Steenis was uiteraard vrolijker: "We wilden en moesten vandaag perse winnen. Maar na vier duidelijke nederlagen loopt de ploeg natuurlijk niet over van het zelfvertrouwen. En dan krijgen we vlak voor rust ook nog eens zo'n knullig tegendoelpunt. Ik heb de ploeg in de rust opgepept en gewezen op de recente oefenmatch tegen Theole, waarin we na een 1-2 achterstand ook nog ruim wonnen. In de tweede helft hebben we goed en op tempo gespeeld. De 3-1 overwinning was toen dikverdiend. In het spel zal nog veel moeten verbeteren, maar dit is een mooie opsteker."

Saai

Driehonderd toeschouwers genoten voor rust alleen van het heerlijke weer, maar niet van het matige spel. Bij Tricht was keeper Glenn Robbemondt vanwege zijn sleutelbeenbreuk vervangen door Jon van Oort. Bovendien ontbrak René van Soelen wegens een blessure. Heukelum moest het zonder de zieke Marek Verweij doen. De eerste helft was saai. Pas halfweg voor rust kreeg Tricht na een actie van Prebibo Okunwie de eerste mogelijkheid, maar Ramon van Soelen profiteerde niet. Heukelum presteerde offensief ook al weinig. Een misverstand in Trichts defensie tussen keeper Jon van Oort en Kevin van Burk brak in de 42e minuut de ban. Benjamin Meijdam profiteerde dankbaar: 0-1.

Afstand

Nog voor rust had Heukelum na acties van Benjamin Meijdam meer afstand kunnen nemen. Keeper Jon van Oort voorkwam dat. Eerst bij een schot van Semih Kaplan en daarna nog mooier bij een knal van Sil van Putten. Meteen na rust was Tim Schwebke tweemaal dreigend, doch nadien nam Tricht het initiatief.

Gelijkmaker

Net na een Heukelumse knal van Carlo van Santen naast het doel moesten de bezoekers een kwartier na rust de gelijkmaker incasseren. Wesley van Maurik trok de bal terug en Prebibo Okunwie schoot via de doelpaal raak: 1-1. Het tweede kwartier na de thee bracht alleen een schot van Heukelum-invaller Joel Papilaja, die zich mooi vrij draaide maar de keeper op zijn weg vond. Tricht maakte met feller voetbal in het slotkwartier de meeste aanspraak op winst en zag uiteindelijk het aandringen beloond met een doelpunt. Uit een voorzet van Arjan Hakkert trof Wesley van Maurik in de 79e minuut van dichtbij doel: 2-1. Heukelum probeerde het tij nog te keren, doch een kopkans voor Joel Papilaja en een vrije trap van Sil van Putten leverden niks op. Tricht buitte in de 91e minuut de ruimte voor een snelle uitval uit. Prebibo Okunwie gaf de pass waaruit Arjan Hakkert de partij besliste door keeper Yoerik van 't Pad te omspelen: 3-1.